18 iulie 2008

Ati vazut vreodata matusa karatista? Eu unul nu!

De cand s-a instalat la Consiliul Judetean, Simirad a dovedit o lipsa crasa de respect fata de alegatori. Probabil ca nici nu-l intereseaza ce cred acum alegatorii despre el, pentru ca anul electoral 2012 e departe.
De aceea, omul din fruntea CJ crede ca i se cuvine totul. Pentru ca are in spate votul exprimat pe 1 iunie. Iar pentru asta i se permite orice.
Dom' Simirad e nemultumit de modul in care arata institutia. E mizerie, plin de acarieni, usi rapanoase etc. Corect. Mizeria e cat Casa. Sau cat Palatul, care sta si el sa se darame. Asa ca domnii din CJ s-au pus pe treaba. Peste noapte au aparut termopane. Se lucreaza intens si in biroul sefului.

Asta e principala problema la CJ: confortul boierilor. Ce mai conteaza cine a pus termopanele. E ca in mesterul Manole. Doar ca acolo, ce se zidea ziua, noaptea se darama. La CJ, avem varianta remix: Noaptea se construieste, iar ziua daramam curiozitatea gazetareasca.
Doar presa e iscoditoare. Ziaristii? Niste nemernici care tin pixul pe de-a-ndoaselea. Dar al naibii de curios, reusesc sa scrie. Pe invers de cum ar astepta proaspat-inscaunatul.
„Nu stim cum au aparut si nici cine le-a pus”, a spus Simirad. Hmm! Magarii din presa s-au prins. Iar pentru ca unii ziaristi reveneau asupra subiectului in fiecare zi, a fost reinventata matusa Tamara. Editie revizuita si adaugita. A patit Nastase ceva? Pai inseamna ca exemplul poate fi preluat si la judet, mai ales ca partidul, dar si obiceiurile sunt aceleasi!
Cica sponsorul termopanelor este vicele Adascalitei. Daca o ziceam noi, poate era buna gluma. Dar nu noi am zis-o, ci mai marele sef al judetului, care in campanie n-a reusit sa ingaime nici un proiect pentru un amarat de judet cu 17 colegii.
Iar explicatia oferita pentru marinimia matusii karatiste nu e hilara, ci buna de livrat pentru prosti: licitatia dureaza prea mult.
Chiar credeti ca „matusa” Adascalitei e autoarea (autorul) donatiei? Eu unul ma indoiesc. Daca era asa macar se fluturau niste documente. Facute in graba. Dar unchiul probabil n-a dat voie. Pentru ca numele lui trebuie tinut secret. Inca.

Alegatorii sunt niste fraieri. Noi sa ne simtim bine. Adica ei. Bravos! Minunata colectia de vara de la ferestrele cejeului. Matusa Tamara sa traiasca! „Termopaniada”, asa se va chema urmatoarea intrecere de karate de la Sala Sporturilor. Oare cine va fi sponsorul?

Niciun comentariu: