06 iulie 2008

De ce nu-mi place Mircea Badea

Micea Badea e un tip simpatic. Mai ales cand tace. Prietenii stiu de ce. Era o vreme cand giumbuslucurile sale (Matinalul cu Teo vi-l amintiti? Dar tandemul cu Oreste?) erau gustate de publicul dornic de show.
Cu toate astea, emisiunea lui Badea («In gura presei») de la Antena 3 are audienta. Realitatea TV s-a chinuit si inca se chinuie sa gaseasca un competitor valabil, pentru ca Antena 3 bate tot pe segmentul orar 23.00-24.00.
Mie unul personajul nu-mi place. Dar nici nu ma deranjeaza nespus emisiunea lui (Sinteza Zilei intra in aceeasi categorie), pentru ca am posibilitatea sa schimb canalul.
Micea Badea are defecte ca oricare dintre noi. Numai ca defectul sau il arata in public, fara ca noi sa fi cerut asta. Sa ma explic: Badea nu crede doar ca detine adevarul absolut, ci incearca sa faca din adevarul sau singurul adevar care exista pe lumea asta. Omul nu suporta sa fie contrazis, ideile sale devin legi, nu suporta alte pareri. Pentru el, adevarul e unul singur: cel al lui Badea.

N-as fi scris niciodata despre Badea (in general nu e fair-play sa scrii despre colegii de breasla), daca n-ar fi fost emisiunea de zilele trecute, cand antenistul a sarit calul.
Sa faci BOU de zeci de ori un telespectator care a avut „tupeul” sa critice intr-un banal mail o emisiune e prea de tot. Pe blogul lui Cosmin Vaman gasiti inregistrarea (8 minute!!!), in care Badea isi da arama pe fata. Indiferent daca esti obosit, nervos sau cu zeci de probleme pe cap, nervii nu trebuie descarcati in halul asta. Cineva ar trebui sa se autosesiseze in acest caz. Habar n-am cine (Antena3, Voiculescu, CNA-ul, Clubul Roman de Presa, Iliescu), dar astfel de mizerii lingvistice n-au ce cauta pe un post TV.

4 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Da, si eu cred ca a sarit calul. Desi subiectul pe care l-a sesizat este just.

Marius Bojor spunea...

Am vazut emisiunea in direct si a fost exagerat, dupa cum a fost exagerat in povestea cu politistul. Asa e el, considera ca daca emisiunea sa este pamflet, poate sa faca orice. Odata (destul de curand, in aceasta primavara)l-a injurat in direct pe un cetatean care se legase de el pe Newz FM, unde are emisiunea "Traficantii". Nu stiu daca prin gesturile de acest gen castiga audienta pe cat pierde.

florin ghetau spunea...

e posibil sa castige audienta pe un anumit segment, dar cu siguranta ii pierde pe cei care nu suporta gesturile primitive.

degette spunea...

Cu ce beepu meu a exagerat ma? ca toata lumea care nici macar nu`l cunosc ii dau sms`uri ? daca nu`ti convine emisiunea schimba frate postul ,nu trebuie sa stai sa te uiti sa te enervezi si dupaia sa scri pe blog ce nu`ti convine.Daca lumea ii suna si se leaga de el are si el dreptul la replica.PS Da toate lumea care nu va suporta v`ar suna sa va injure u ce ai face? Normal ai riposta. asa ca prostule care esti prost.