15 iulie 2008

Care e raul cel mai mic: viceprimar-deputat sau europarlamentar-senator?

Marius Danga e un liberal bataios si reactioneaza prompt la orice considera ca lezeaza un partid a carui sageata se inclina tot mai tare catre stanga.
E si logic sa fie asa, dar reprosurile pe care mi le face in chestiunea cu Gavrila sunt lipsite de sens. La fel si comparatia cu Oprea e deplasata.
Camelia Gavrila are tot dreptul sa candideze la Parlament. Dar nu in felul asta. Pentru ca Gavrila va folosi postul de viceprimar, care ofera o vizibilitate de 100 de ori mai mare decat un post de europarlamentar, in drumul sau prin colegiul Copou, de unde spera sa ajunga in Parlament. Zic asta si pentru ca din postul de viceprimar, Camelia Gavrila poate avea mai multa influenta. Inclusiv asupra modului in care sunt rezolvate problemele care privesc Copoul. Dar e dreptul ei de a alege.
E limpede ca doamna Gavrila, dupa ce va fi nominalizata in colegiul din Copou, isi va inteti campania electorala.
Din nefericire, liberalii n-au intrat la primarie sau la CJ pentru a rezolva problemele locale, ci pentru a-si netezi drumul catre etapa politica urmatoare.
Si daca Gavrila iese parlamentar? Eu unul ii urez succes, dar ma intreb cine va fi urmasul la primarie. Radu Botez? Anghel Ficu? Sau Catalin Turliuc?

Cat il priveste pe Oprea, el mai are mult pana sa devina un politician autentic. Dar nu uita Marius, ca euro-parlamentarele sunt prin luna mai 2009, in vreme ce alegerile locale viitoare sunt undeva prin iunie 2012. Iar 3 ani si jumatate de mandat lipsa la primarie e cu mult mai mult decat 11 luni de mandat neterminat la Bruxelles. Doar matematica-politica e posibil sa spuna altceva.
Iar daca as zice ca si candidatura lui Oprea ar fi inoportuna, te-ar incalzi cu ceva? Poate ca m-as putea si eu pronunta, vorba lui Fenechiu, asupra raului cel mai mic! Ce zici?

3 comentarii:

onciu spunea...

Nu stiu care este raul cel mai mic.Stiu insa care este raul cel mai mare;este marele domn Fenechiu si cu liberalii domniei sale,care,dupa ce au luptat impotriva PSD-ului,iata ca in momentul de fata traseaza impreuna ,viitoarele colegii electorale,ca sa le fie dumnealor bine.Dar nu intotdeauna este pentru cine se pregateste.

Andrei spunea...

Eu cred ca cel mai rau si cel mai rau este sa fii analist si jurnalist pe zona politica afiliat politic.

DANGA Marius spunea...

Multumesc, Florine, pentru raspuns. Fiecare dintre noi avem libertatea unei opinii. Eu cred in a mea. Iar, daca dna Gavrila ajunge parlamentar, ceea ce ii doresc din toata inima, vom avea 4 variante de viceprimar. Toate bune!
m.