10 iulie 2008

Etapa bataliei din filiale pentru colegiile cele mai bune

In filialele iesene s-a asternut linistea. E o liniste aparenta, pentru ca in interiorul PSD, PDL sau PNL, fiecare cauta sa prinda un colegiu cat mai bun pentru toamna. PSD spera sa prinda vreo 6 mandate, la fel si PDL, in vreme ce PNL sta dupa colt si spera sa traga cat mai mult in judet.
Carlan se va duce probabil la Senat in judet. Fenechiu si-a ales deja un colegiu de deputat cu multi primari liberali pentru a fi sigur de victorie. La PSD apar ceva probleme, pentru ca locomotivele Nichita si Simirad nu mai candideaza, iar alti oameni cu notorietate mare nu prea exista.
Deocamdata, se trag sfori in interiorul partidelor. In orice caz, chestia cu votul uninominal da puteri sporite sefului de filiala, care in final va da OK-ul pentru colegii. Una e sa candidezi intr-o zona cu multi primari de alta culoare si alta e ca majoritatea edililor sa fie din propriul partid.
Pentru asta se dau coate serioase in interiorul filialelor, telefoanele sefilor suna continuu, pentru ca inainte de batalia cu dusmanul e razboiul intern pentru colegii.

Un comentariu:

Cogitto spunea...

domnule ghetau, de ce nu te duci mata sa candidezi ca doar l-ai avut maestru pe fenechiu? ca de profesionisti ai fugit ca ala de tamie...