07 iulie 2008

Reteta baronilor PSD si jolly-joker-ul Diaconescu

Sedinta mare astazi in PSD la centru, unde clujenii Rus-Dancu au pierdut batalia cu baronii partidului.
Celor din PSD Cluj li s-a reprosat ca au scos un rezultat prost la locale. Drept urmare, s-a decis ca e cazul instalarii unor noi oameni in inima Transilvaniei. Pe cine au decis baronasii sudului sa trimita sa se ocupe de Cluj?
Pe Cristi Diaconescu, un om apropiat ca gandire de aripa ardeleana din PSD. Asta a fost si scopul: dislocarea aripii de la Cluj, cu ajutorul unui (fost) prieten al grupului Rus-Dancu.
Diaconescu e un tip ok, un reformator, insa omul are o problema. Majora. A scos si el la Bucuresti un rezultat rusinos (sub 15%), adica sub pragul critic (20%) decis de PSD pentru taieri de capete.
Cum poate un om politic care n-a performat pe vot unonominal sa scoata din amortire o filiala din tara?
Diaconescu, acest jolly-joker al PSD-ului, a ajuns personajul bun la toate in aceasta perioada. A candidat la primaria Capitalei, impins tot de greii partidului, iar acum e sacrificat la Cluj, pentru a face ordine intr-o organizatie dificila. Cam multe compromisuri pentru Diaconescu, nu credeti?

2 comentarii:

garzanti spunea...

:) un catalin ivan la scara mai mare, vb mult fara sa zica nimic.

Omu' a stiut exact ce face, a fost un joc regizat de la centru PSD, electoratul bucurestean niciodata nu ar fi votat un PSDist insa, Sorin Oprescu independent era mai usor de digerat. Deci omu' oricum e bine vazut pt sacrificiu.

Constantin spunea...

Scorul lui Diaconescu nu a fost de fel unul rusinos. In conditiile in care:
- electorii PSD au fost divizati;
- Blaga avea toate argumentele ( logistice, etc. ) sa acceada la P.G.;
- Orban alias PNL are electorii sai.

Deci Diaconescu chiar a facut un scor f bun.