13 iulie 2008

PDL Iasi: Doua filiale intr-una singura

La PDL au inceput discutiile pentru confectionarea listelor. Numai ca fostii peledisti (tabara Oprea) au cerut cu destula fermitate locuri pe municipiu. Astfel, din cele 5 colegii de deputat, in 2 vor candida fosti peledisti (Marius Spanu si Catalin Toma, cumva?), iar la Senat aripa Oprea a cerut un loc in cele doua colegii existente pe raza Iasului (probabil va fi chiar Oprea!).
In schimb, in judet, aripa Oprea va fi slab reprezentata, miza fiind cele 3 pozitii din municipiu.
Astfel de discutii in PDL Iasi arata ca organizatia nu e unitara. Logic ar fi fost ca oamenii sa fie alesi dupa notorietate, activitate etc si nu dupa apartenenta la un grup sau altul. Trasarea din start a granitelor pentru o aripa sau alta demonstreaza ca la Iasi, cel putin, fuziunea PD-PLD exista doar pe hartie. Asta s-a vazut si la locale, cand PDL a avut 2 campanii paralele, misiunea PSD fiind mult mai usoara pe fondul disputelor din tabara portocalie.
PDL n-a invatat mare lucru din infrangerea localelor, fiecare tabara fiind preocupata de impingerea propriilor oameni pe liste.

8 comentarii:

garzanti spunea...

Dl Catalin Toma daca a gasit banii ca sa termine de achitat campania dlui Oprea si i-au mai ramas ceva bani, o sa candideze si el :)

Parerea mea ca se vor face de ras si la parlamentare...

Catalin Toma spunea...

Parerea mea este ca dl. Catalin Toma nu prea va candida, fiind ocupat (alaturi de alti colegi) cu achitarea campaniei PD-L si d-lui Oprea in Iasi . Ce sa faci daca cei care trebuiau sa plateasca facturile nu au facut-o :)

florin ghetau spunea...

Inca o dovada ca lucrurile in pdl Iasi merg ca unse. Pana la toamna mai e timp pentru facturiada. Atunci care va fi trioul candidatilor fostului PLD: Oprea (senat), Grigore si Spanu (deputati)?

Anonim spunea...

De ce nu candideaza d-nul Spanu Marius intr-un colegiu care sa cuprinda orasul Hirlau? Acolo isi are domiciliul si tot acolo a candidat de trei ori la functia de primar si a pierdut de fiecare data fara drept de apel, inclusiv anul acesta. Oare daca nu esti bun de primar intr-un orasel de 12 000 locuitori esti bun de deputat, sau cei care sunt mai inpulsivi sunt promovati in PD-L.
Iesenii nu au decat sa-l promoveze daca vor pentru ca Hirlouanii nu o vor face niciodata-(stiu ei de ce....)
Sau

Catalin Toma spunea...

Cred ca lucrurile merg de la binisor spre bine in filiala, faptul ca mai apar scantei nu este chiar o tragedie, asa se intampla intotdeauna cand exista mai multe personalitati cu opinii divergente. Culoarea este tot portocalie iar daca cei de la PSD sau PNL isi imagineaza ca pot/vor putea specula pe aceasta tema sunt cel putin naivi.

Minipompele care mai imprastie dejectii sub masca anonimatului obiectiv isi vor primi raspunsurile la toamna.

garzanti spunea...

Mi se pare de bun-simt observatia cu Harlaul, dl Marius Spanu ar trebuie sa candideze in Harlau pentru ca e o zona pe care teoretic o cunoaste bine, cu care este familiar, si de unde practic s-a lansat in politica.

Dle Catalin Toma care a fost costul campaniei PD-L de curiozitate, si care sunt cei care nu au platit facturile? intreb in calitate de fost alegator portocaliu dezamagit.

Catalin Toma spunea...

Domnule Garzanti :)

Va multumesc pentru interes, cred ca sunt totusi o serie de subiecte care nu se discuta pe bloguri. Prin urmare, astept cu nerabdare ziua in care vom putea discuta subiectele care ne framanta fata in fata (nu stiu de ce, dar am senzatia ca ne cunoastem deja).

garzanti spunea...

Ne putem intalni si putem discuta fara probleme, va garantez ca nu ne cunoastem, eu prima data am auzit de dvs pe blogul dlui Ghetau. Garzanti este dex-ul italian si sunt doar o persoana interesata de viata cetatii in care traiesc.

In cea ce priveste discutiile care se pot purta pe blog, tin sa reamintesc ca dvs ati fost primul care ati adus in discutie subiectul banilor si al facturilor neachitate. Si sincer cred ca ar trebui sa fie un secret pe ce si cum s-au cheltuit banii, cine a cotizat si cat a cotizat, PD-L se vrea a fi un partid transparent. Nu cred ca este corect sa aveti o atitudine duala, cand este convenabil aduceti in discutie problema banilor, cand sunteti intrebat pt detalii nu mai este o kestie publica ci una de bucatarie interna.