19 iulie 2008

Ingramadeala mare la PDL pe colegiile din municipiu

Astazi, pedelistii ieseni s-au strans la aceeasi masa pentru a despica firul candidaturilor in patru. Cum era de asteptat, majoritatea portocaliilor din filiala vor sa candideze in municipiu. Motivul e simplu: aici e fieful PDL, iar in judet e riscant sa te bati in niste colegii decupate dupa chipul si asemanarea celor din PNL si PSD.
Din vreo 40 de candidati, au ramas vreo 27. Din acesti 27 (care se bat pe 17 locuri), jumatate au ochit municipiul. Concurenta e dura, iar locurile putine. In municipiu sunt doar 7 colegii, asa ca meciul in filiala e aspru.

Pentru cei care inca aveau dubii, Dumitru Oprea va candida (probabil la Senat in Iasi). Dan Carlan si Mihaela Popa tintesc si ei Senatul, doar ca PDL poate spera sa obtina pe total vreo 2 senatori in judet (asta inseamna cam 40%). Cu alte cuvinte, cei 3 se bat pentru un colegiu cat mai bun, intrucat unul dintre ei nu va prinde Parlamentul.
Maine dimineata, PDL are conferinta de presa, cu Oprea, Carlan si Movila la prezidiu. Va fi anuntata din cate se aude doar lista cu cele 27 de nume, nu si colegiul in care va candida fiecare.

Niciun comentariu: