14 iulie 2008

Mogulii se bat intre ei, iar noi ramanem fara meciuri la TV

Batalie apriga pe piata TV, cu lovituri naucitoare intre Voiculescu si Vantu. Primul detine imperiul Antenelor, in timp ce al doilea este patronul trustului Realitatea.
De unde a pornit ultimul razboi: la finele acestei luni incepe Liga Nationala la fotbal. Daca sezonul trecut, meciurile au fost transmise de vreo 5 televiziuni (TVR1, Kanal D, Antena 1, National TV si Telesport) in acest sezon (si in urmatoarele 2) drepturile TV au fost castigate de Antena1 alaturi de RCS. Pe Antena1 microbistii vor vedea meciul tare al etapei, restul partidelor fiind transmise de GSPTV, post ce va incepe sa emita peste vreo 10 zile.
Nimic spectaculos pana aici. Doar ca GSPTV va putea fi urmarit numai de 33% dintre abonatii la cablu, adica de cei cablati la RCS. Daca aveti abonament UPC vedeti doar meciul de pe Antena 1, pentru ca si intre firmele de cablu exista o rivalitate nemasurata. UPC a anuntat deja ca deocamdata niet GSPTV!

Mai mult, RCS (firma prietena cu Voiculescu) a scos din grila Telesport si Money Channel (ambele patronate de Vantu), pentru a face loc GSPTV. Pe undeva e logic ca RCS, care a cumparat pe bani grei drepturile TV, sa faca aceasta miscare.

Mizeria cu transmisiile TV este comentata si de Catalin Tolontan de la Gazeta Sporturilor (GSP), ziarist care face parte din acelasi trust cu Antena 1. Tolo nu ezita sa spuna lucrurilor pe nume si sa arate ca incrancenarea mogulilor e neproductiva pentru marele public.

Un comentariu:

Daniel Matasaru spunea...

Acuma, ca sa fim absolut sinceri, la ce meciuri se joaca acum in Divizia A, parerea mea e ca suma platita e cam mare.

Faza haioasa este ca Realitatea TV a cumparat dreptul de a-si asocia numele cu Diviza A, cum faceau candva Burger sau Ursus...

deci, vom avea Divizia A realitatea la Antena 1 :)