03 iulie 2008

Ce va face Daniel Matasaru?

A candidat la sefia Consiliului Judetean, iar multi spun ca a avut o prestatie laudabila. Campania sa a semanat oarecum cu cea a lui Adomnitei. Ambii au avut idei bune, dar partidul (PNL sau PC) i-a tras in jos. Ce va urma in cariera tanarului conservator? Unii il vad transferat la alta echipa, insa nu cred ca va face acest pas.
E si riscant, in conditiile in care alianta PC-PSD i-ar putea aduce un loc pe liste pentru Parlament. Va ramane probabil in PC, desi in tabara balantei nimeni nu stie ce va fi. Se va topi PC in PSD? Va fi doar o alianta? Probabil ca nici senatorul Terinte nu are un raspuns deocamdata.
Dar raspunsul va veni rapid, pentru ca listele pentru parlamentare trebuie intocmite, ca oamenii sa-si preia colegiile in care vor candida.
Pentru Matasaru, cursa de la CJ a fost doar incalzirea in politica. A scos un rezultat onorabil in municipiu, dar mult mai slab in judet. Cu siguranta vom mai auzi despre el. Si asta cat de curand!

7 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Salut, Florin, si multumesc pentru interesul aratat!

O singura "ajustare": rezultatul nu a fost slab in judet, cum nu a fost slab nici la municipiu, dpdv al voturilor, eu raportat la partid.

In ambele situatii am avut peste partid, la municipiu am avut 2700 de voturi fata de circa 2300, iar la judet 9544 fata de circa 8800.

Cele bune!

Unknown spunea...

partidul l-a tras in jos pe adomnitei? haide sa ne uitam la cifre, nu? cel care are scorul mai mic, ala trage in jos, asa stiam eu domnule ghetau.

florin ghetau spunea...

da, continui sa cred asta: partidul l-a tras in jos in Iasi. cifra lui adomnitei sub pnl e inselatoare. nu au votat cu el multi tocmai pt ca stiau ca partidul sta prost in municipiu, iar unii nu au vrut sa risipeasca voturile.
insa in oras pnl are aceeasi problema legata de imaginea proasta. de aceea si la generale se vor bate mai mult la tara.
vor incerca sa adune ceva voturi cu vosganian in oras. sa vedem dak armeanul mai accepta candidatura la aici sau isi muta cuibul in alta parte!

Politrucul spunea...

@Florin, Vosganian candidează la Hârlău. Asta el însuşi a recunoscut-o după o conferinţă de presă pe care a ţinut-o acum ceva timp la Iaşi.

@Tamara. Da,partidul l-a tras în jos pe Adomniţei. A fost un vot de blam pentru actualul Guvern. Uita-te la cat au obţinut Orban sau Borbely acolo unde au candidat ei.

În ceea ce-l priveşte pe Daniel Mătăsaru, punem pariu ca va candida ca deputat? Iar dacă îşi alege un colegiu mic ar putea face şi o surpriză: să ia 50+1. La redistribuire are şanse infime.

florin ghetau spunea...

daca Vosganian se duce la Harlau, ma tem ca PNL nu i-a nimic pe municipiu. poate Gavrila!
cat despre daniel, e clar ca tinteste un post de deputat, dar 50 plus 1 din voturi, chiar si pe listele PSD-PC mi se pare imposibil.

garzanti spunea...

Il supraestimati pe daniel matasaru, e un baiat bun dar nu are cum sa ia peste un anumit scor electoral. Insa ar fi interesant sa candideze.

Daniel Matasaru spunea...

Foarte interesante comentariile, dar cred ca este oarecum prematur sa vorbim de candidatura pe un oarecare colegiu, din moment ce in niciun partid apele nu sunt clare.

Sunt foarte constient ca in campania asta se vor investi sume uriase, chiar mai mari decat la locale, asa ca orice decizie politica a oricui va tine cont si de elementul financiar.

Interes pentru candidatura exista, nimeni nu face politica cu adevarat daca nu are de gand sa intre in lupta si sa castige. Sunt insa probabil in fiecare partid 100 de oameni interesati, unii valorosi, unii foarte bogati, unii foarte cunoscuti. Decizia finala este prin urmare una de grup, deci la aceasta intrebare nu poate raspunde un singur individ, fie el si subsemnatul.