04 februarie 2008

Ce efecte poate avea declaratia lui Fenechiu pentru electoratul liberal

Consider o gafa imensa afirmatia lui Fenechiu din interviul EVZ ca daca Gigi Nichita si Oprea vor juca finala pentru Primarie el nu se va duce la vot.
Nu e deocamdata un indemn si pentru electoratul liberal, insa adversitatea sa fata de PD-L, Carlan, Oprea e una, iar calculul politic e cu totul altceva.
Asta pentru ca liberalii de rand sunt mai degraba anti-Nichita decat anti-Oprea. Mai mult, un sondaj recent arata ca intr-un eventual tur doi, peste 2/3 dintre cei care ar vota cu PNL in primul tur l-ar prefera pe Oprea in finala.

Declaratia lui Fenechiu nu poate decat sa-i convina lui Nichita si sa alimenteze speculatiile privind intelegerea PSD-PNL la nivel local. Fenechiu nu va putea zice niciodata «Votati Nichita!», dar semnalul sau este clar «Nu-l votati pe Oprea».
Liberalii isi dau seama ca pot obtine un post de viceprimar sau o alta functie la CJ printr-o eventuala combinatie cu PSD.
Pe de alta parte, greseala lui Fenechiu e ca da apa la moara pedelistilor care vor specula probabil momentul si se vor considera singurii adversari reali ai lui Nichita. Ca sa nu mai zic ca mare parte dintre liberali vor fi debusolati, pentru ca se simt din acelasi aluat cu Oprea.
Inclusiv Marius Danga (seful TNL Iasi) zicea recent ca nici nu se pune problema cu cine va merge PNL in turul doi (cu Oprea), asta evident daca liberalii nu prind finala. Va fi interesant de urmarit cum se vor pozitiona ceilalti sefi ai PNL Iasi sau daca nu cumva Fenechiu isi va nuanta declaratia din interviul EVZ.

Niciun comentariu: