29 februarie 2008

Ultimele miscari politice

- Omul de afaceri Ionel Agrigoroaiei revine in PSD Iasi, dupa un sejur de 10 zile la PD-L. Totul s-a transat in urma unei discutii cu primarul Nichita. Miscarea e buna pentru PSD, dar dezastruoasa pentru omul de afaceri iesean. Asta pentru ca iti pierzi credibilitatea plecand la dusman, apoi revenind la matca.

- La prefectura, fostul sef SRI Tiberiu Simion e inscaunat director al cancelariei. E un post extrem de important, cu care PNL spera sa obtina destule avantaje.

- Sondajul PD-L ramane secret, iar de aici tot felul de speculatii. Schotter in fata lui Oprea e una din variante, in timp ce altii zic ca dimpotriva Oprea urca vertiginos. In perioada urmatoare, se aude ca Oprea va tura motoarele asa ca indiferent de scorul de acum, e aproape sigur ca omul intra in turul doi cu Nichita. Urmeaza pe 2 martie lansarea cabinetului de europarlamentar, iar pe 15 martie o mega-lansare cu toata floarea cea vestita de la centru (Boc, Stolojan, Blaga, Videanu), probabil la Casa Sindicatelor (asta pentru ca la Sala Sporturilor nu-i voie pentru PD-L).

- Anchidin vrea sa candideze, impins probabil de Solcanu. E un semnal extrem de limpede pentru Nichita din partea aripii Solcanu. Chiar si in cazul in care Anchidin nu intra in lupta, Nichita va avea probleme din interiorul PSD.

- Prefectul cel nou se bate ca zmeul pentru a recupera ceea ce altii au stricat prin PNL. Ultima sa mutare, cea cu repartitoarele e o mutare inteligenta. Doar ca toate aceste zbateri vin cam tarziu, dupa o lunga perioada in care liberalii au calcat in strachini.

Niciun comentariu: