01 februarie 2008

Ce vedem in cifrele sondajului de pe blog

Sondajul de pe blog e gata. Multam fain celor 297 de cititori care s-au ostenit sa voteze.
Chiar daca e mult spus sondaj, putem face niscaiva constatari. E clar ca intrebarea «ce partid credeti ca va castiga» s-a transformat de fapt intr-un vot politic.

- PD-L a luat 47 la suta, exact cat la euro-parlamentare (PD plus PLD);

- PSD are doar 9 la suta, ceea ce evident nu corespunde cu realitatea. Problema e alta: PSD nu e activ in zona virtuala, slabiciune care s-a manifestat din plin in 2004 (ardeiul, sa-i ardem pe corupti), dar si in campania pentru euro-parlamentare din toamna trecuta. Abia in ultima perioada vocile PSD incep sa se auda ceva mai tare, dar oamenii se ascund inexplicabil dupa pseudonime, fara a-si asuma deschis opiniile.
- PNL - 15 la suta, scor aproape de rezultatul din 25 noiembrie;
- Marea surpriza pare a fi PIN-ul. Am observat in ultima zi a sondajului o mobilizare a oamenilor lui Mugurel Zarughevici, care au urcat scorul spre 14 la suta.
- PC sta exact pe prag (5%), insa dupa Congres putini au mai votat Partidul Conservator;
- PRM si PNG aproape nu conteaza, PNTCD se chinuie sa iasa din anonimat, iar la capitolul «Altul» probabil ii gasim in mare parte pe simpatizantii Irinei Schrotter.

8 comentarii:

Ioana Stan spunea...

"PSD nu e activ in zona virtuala"-fals, noi ne facem auziti doar cand este ceva interesant.blogul tau e departe de a fi considerat interesant.sondajul tau a fost o potemkiniada.s-a votat la nshpe maini.e numai propaganda politica.cred ca platita.desi am impresia ca scrii la un ziar foarte serios,la ziua de iasi,nu?
in sondajele reale(e.g. CURS) PDL nu acumuleaza intentiile de vot de la PD si PLD. traian boc a pierdut chiar vreo 8%.de asta ce mai spui? o sa muriti de foame in opozitie.macar il aveti pe marinar.

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

S`a votat la "nshpe" maini??? Stimata Ioana Stan, serverele blogspot nu permit vot multimplu de la acelasi ip. Incercati dumneavoastra pe oricare blog gazduit de blogspot sa votati de doua ori.
Stimate Florin, imi permit sa ma alint si sa cred ca la "altii" poate ma incadrez si eu:)

florin ghetau spunea...

Daca ai fost atent la formulare am zis «ii gasim in mare parte». ok, am retinut observatia ta.
Cat priveste chestia cu nshpe maini ai explicat-o tu foarte bine. Anonimi, da nestiutori...

blogul lui Gabi spunea...

Tareeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
Foarte taaaaaaaaareeeeee!!!!!!! De cand lucrezi Florin la Ziua de Iasi? Sau colaborezi cu ei??????? Inca ceva! Am citit vagonul cu vorbe din ziar!! Din cel corekt! Am o sugestie pentru tine! Sper sa o accepti colegial!!1! Schimba stilul! Tu esti un tip prea serios si cunoscut ca un tip mai de moda veche! Stilul usor bascalios nu se potriveste tie!!! si mai ales scade din greutatea mesajului!1!1 regandeste stilul de exprimare!!! Continutul e OK!!

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

Propun la mine pe blog ceva interesant tuturor reprezentantilor mass-media. Astept reactii si pareri cu privire la propunerea mea.

florin ghetau spunea...

e interesanta. din pacate n-o sa pot asista in direct la moment. Da poate povestesti dupa aia ce si cum a fost...

Ieseanul suparat spunea...

Daca PSD trimite la inaintare dre/dne de genul Ioana Stan, inseamna ca nu mai are rezerva de cadre. Chiar or fi migrat toti spre PNG si PC?
Oricum, sa spui despre acest blog ca este departe de a fi considerat interesant dar sa te isterizezi la vederea unui sondaj care nu-si propune sa rastoarne clasamentele, arata ca si sub o coafura bruneta se poate ascunde o gandire blonda.

Ciprian spunea...

Buna seara! Cu referire la "sondajul" facut pe acest blog, nu pot fi decat de acord cu precizarea ca nu este tocmai reprezentativ. Am in schimb o observatie, orice student la Sociologie, chiar si de anul I, nu va gasi adunarea procentelor ca fiind o metoda de verificare. De asemenea, explicatiile gasite pentru procentul mic alocat PSD, "nu este activ in zona virtuala", cat si pentru indicarea respondentilor a categoriei "Altul"- simpatizanti ai Irinei Schroter, nu mi se par pertinente. Am observat in evolutia blogului postari critice referitoare la alte studii de opinie la nivelul Iasului,avand caracter politic; de ce am lua in seama un sondaj facut pe un blog fara o metodologie specifica si adresandu-se doar cititorilor domnului Florin Ghetau?