29 februarie 2008

Va candida totusi Ratoi la Pascani?

In seara asta la sediul PSD Iasi a avut loc sfatul inteleptilor: Nichita, Ratoi, Pantazi si Constantinescu (ultimii 3 sunt oameni de baza in PSD Pascani). Motivul: stabilirea candidatului PSD la Pascani.
Zic baieti bine informati ca Nichita l-ar vrea pe Ratoi candidat din doua motive:

1. Un sondaj facut la Pascani chiar de PSD l-ar da pe Pantazi cu 15%, in vreme ce Ratoi ar avea vreo 40. In ceafa lui Ratoi sufla Leonard Rusu (pedelistul fost peremist) cu vreo 35%. Cat despre Craciunescu (PNL) acesta n-ar avea decat 10 procente. Prin urmare, fara Ratoi, PSD ar pierde aproape sigur Primaria Pascani, in vreme ce varianta Ratoi le-ar da pesedistilor ceva sperante.

2. Daca Ratoi nu candideaza la locale, Iasul trebuie sa-i lase liber un post de parlamentar (Ratoi vrea senator!). Inchipuiti-va cate voturi ar primi PSD in municipiul Iasi cu Ratoi in fruntea listei. Nichita e constient de asta si varianta cea mai comoda e sa-l convinga sa candideze la Primarie.

3 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Da, dar asta va insemna automat sacrificiu la Pantazi, mai ales ca acesta a declarat ca daca partidul nu il va nominaliza, el va candida oricum la primarie.

florin ghetau spunea...

corect. Dar Pantazi poate candida linistit pentru Parlament din partea Pascaniului (undeva pe 4-5 la Camera). Ca doar n-o fi iarasi Nedelcu reprezentantul orasului de pe Siret pe listele celui mai tare partid rural din judet.

Cristian Droanta spunea...

De fapt bataia e alta... Ratoi vrea sa-l lase pe Pantazi mostenitor la tron (s-a ajuns la concluzia si zic eu pe buna dreptate, ca persoana care va candida la PSD va lua automat voturile partidului, asta cu conditia ca Pantazi sau Ratoi sa nu candideze independenti) iar baietii din partid (majoritatea masei PSD e profund nemultumita ca Ratoi & Pantazi nu au facut nimic in cei aproape 10 ani de cind conduc impreuna orasul) vor pe altcineva, care insa nu apare in sondaje...

Cristian Droanta - Pascaneanul