06 februarie 2008

Teoria lui Catalin Ivan: Nichita castiga din primul tur

Catalin Ivan ma contreaza pe blog si lanseaza o teorie super-optimista: Nichita castiga din tur. Nu vreau sa pun ramasag, ca nu vreau dupa aia sa se interpreteze in vreun fel, dar m-as multumi dupa locale macar sa recunoasca o saptamana pe blog ca a dat-o in bara cu profetia.

E dreptul lui la propriul scenariu. E logic sa-si apere primarul avand in vedere ca e consilier PSD. Eu n-am spus ca Oprea sau Nichita va castiga cursa, ci faptul ca pentru prima data va conta enorm ce se va intampla in urmatoarea perioada. Cu alte cuvinte, deznodamantul e greu de intuit.
Am amintit deja in mai multe randuri ca localele nu vor semana cu euro-parlamentarele si ca e practic imposibil ca PD-L sa cumuleze cele 50 de procente luate pe 25 noiembrie de PD si PLD. Asta pentru ca PSD si PNL n-au avut candidati proprii, iar „armatele” celor 2 partide au fost demobilizate.
In plus, la PSD intra in lupta Nichita, care ca orice primar in functie pleaca din start cu un avantaj. Dar nu pot sa nu-i spun lui Catalin ca suntem in Iasi, iar o buna parte dintre alegatori voteaza politic. Si stim deja rezultatul din toamna trecuta. Exista e adevarat si o bucata buna care prefera inertia si de regula voteaza cu cel aflat la putere, adica Nichita.
Raman la convingerea ca rezultatul e deschis si ca e posibil orice. Dar pot pune ramasag ca nici unul dintre candidati nu va castiga din primul tur. Am mai spus eu prin octombrie ca PLD va scoate peste 10 la suta pe judet si unii au preferat sa ia la misto vorbele mele.
Cum si la locale cred ca va exista o surpriza, Irina Schrotter, care va lua mult mai mult decat isi pot inchipui acum unii (mai vorbim la debutul campaniei). Raman insa la convingerea ca Modista n-ar trebui sa candideze. Insa imi place sa cred ca aici facem analize realiste si nu ceea ce fiecare dintre noi ar vrea sa se intample. Corect, Cataline? Dezbraca-te macar pe blog de haina politica!

Un comentariu:

blogul lui Gabi spunea...

Subscriu teoriei lui catalin! Degeaba tot analize si analize ce aduc a batut apa in piua domne! Si sondaje si procente de zici ca vai Doamne! E mai ceva la Iasi ca la Bucuresti! Treziti-va fratilor!! Ce doua tururi? De unde? Asta asa, ca sa mai pierdem vremea la taclale ca nu avem despre ce vorbi in orasul in care nu se intampla nimic!!IOprea va pierde pentru "neprezentare"! El e mai mult cu Bruxelles! Si cand esti acolo si te intorci in Iasi si vezi comuna primitiva a politicii romanesti, nu cred ca va mai dori sa candideze. Sincer!!!! El si Nichita contează doar. In rest Irina Schrotter, hai sa fim seriosi! Iesenii au fost misogini din tata in fiu! Lasati domne aiureli de gen schimbare si alea alea! Sunt desuete spre chiar ridicole! Cine de la Liberali? Fenechiu pierde cu succes doar cu voturile tinerilor din filiala, ca in rest nu cred sa il voteze careva. Si Vosganian nu vine in Iasi nici sa il pici cu ceara! De la conservatori cine? Daniel Matasaru? E prea crud si nu are carisma de coiot batran ca Nichita. Mai e careva? PIN, nu, PRM, nu! Atunci, ce mai vreti nene? Ce tot atat pisati pe sapte tururi? Unul va fi!!