21 februarie 2008

Iasul pierde un om valoros, PNL pune in sfarsit mana pe Prefectura

Il cunosc pe Nicusor Paduraru inca dinainte de 1989. Are destule calitati, cum la fel, probabil ca are si multe defecte. Nicu nu e omul combinatiilor, nu-i plac deloc jocurile politice. La Prefectura n-a fost omul nimanui, insa asta probabil l-a costat functia. Inca de pe vremea cand era consilier judetean nu intelegea multe dintre deciziile filialei, insa le accepta. Era un soldat disciplinat, un tehnocrat morocanos, care nu stia si nu stie sa-si faca imagine.
La «Jurnalul de Est» am avut cateva contre cu el, au fost cateva materiale (inclusiv in deschiderea ziarului) care cu siguranta l-au deranjat. Nu m-a sunat niciodata sa-mi bata obrazul. Nu mi-a zis «Florine, vezi ca ne stim de-o viata!», asa cum ar fi facut-o orice alt om ajuns intr-o astfel de functie. Isi dadea probabil seama ca nu e vorba de o campanie orchestrata a ziarului, ca nimic nu e in spate, ci pur si simplu documentarea unui reporter.
Nicu pleaca la Bucuresti. N-o va duce rau, pentru ca un post de director in cadrul MIRA nu-i putin lucru. Insa Iasul pierde un om valoros. Drept dovada, adversari din PSD (Nichita, Tompea, Ivan), PD-L (Carlan) sau PC (Matasaru) au despre el doar cuvinte de lauda. Cu siguranta sunt si nuante politice in declaratiile acestor oameni, insa cu totii puteau ramane muti in cazul schimbarii prefectului.
Singurii care castiga sunt liberalii. Isi vor impune omul (Marius Bodea) care sa raspunda probabil comenzilor din Podu Ros. Aceiasi liberali vor pierde la imagine (vedeti titlurile din presa locala de azi!), insa vor avea un varf de lance care le va fi de folos in campaniile electorale care vin, campanii extrem de complicate pentru liberali.

2 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Nu as folosi termenul de adversar intre mine si dl Paduraru. Chiar nu ne-am confruntat niciodata, nici macar dpdv politic.

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

Sa fie are coincidenta aceasta schimbare si iminenta anuntare a candidatului PNL pentru Primarie? Sa fie oare candidatul surpriza PNL....ma gandesc asa, ca simplu cetatean... totul e posibil in tara asta. Un pariu ceva?!