08 februarie 2008

De ce il adora Catalin Ivan pe arogantul Nastase

In PSD unii joaca la doua capete, altii poate la trei. Sub pretextul unitatii partidului, exista oameni care spun ca Nastase nu trebuie izolat, ci dimpotriva, folosit la maximum.
Inclusiv in PSD Iasi exista personaje de genul asta, unul dintre ei fiind
Catalin Ivan. Pledoaria sa pentru Nastase nu e surprinzatoare, el sustinand deschis in cateva randuri chiar pe blogul sau ca-l apreciaza si ca fostul premier ii este model in politica. E dreptul lui, mai ales ca Ivan e tanar si are tot viitorul politic in fata.
Declaratia sa de dragoste fata de Nastase ma surprinde dintr-un alt punct de vedere. PSD castiga un vot, doua sau chiar 10.000, dar la fel de bine poate pierde 10.001. Fostul premier e departe de a se fi schimbat. Una dintre hibe ramane aroganta si dorinta sa de a-i auzi doar pe cei care il ridica in slavi. Cei care cartesc si au intrebari incomode ii sunt dusmani. Am demonstrat personal asta prin trimiterea acelui comentariu (in 2 randuri), dar care n-a mai aparut pe blogul sau.
Nastase poate aduce un plus PSD poate in plan organizatoric, dar in planul imaginii, PSD pierde. Inclusiv mare parte din mass-media ii e profund ostila, iar lucrul asta e important, mai ales intr-un an electoral.
Cei care il sustin pe Nastase au cu siguranta propriile calcule. Multi isi dau seama ca Geoana nu va rezista in fruntea partidului si atunci prefera duplicitatea, ca sa ma exprim inca prea elegant.
Interesant de vazut ce semnale va da in perioada urmatoare si Nichita, omul care pana acum i-a ramas fidel lui Geoana.
Cat priveste situatia din PSD, aceasta ramane neclara. Nastase n-a acceptat deocamdata propunerea lui Geoana de a prelua departamentele partidului, pentru ca vrea mult mai mult. Iar daca in perioada urmatoare vor mai aparea semnale de genul celui transmis de Catalin Ivan, probabil nici nu va accepta vreodata sa fie premierul din umbra al PSD.

2 comentarii:

Succession Spoilers spunea...

Cred ca Nastase este acum necesar necesar PSD-ului pe plan intern. Nastase (fara a discuta acum mijloacele) coagulase partidul transformandu-l intr-un monolit. Acum oamenii se incaleca la negocierile subterane cu cele 2 palate, se sapa unii pe altii, e posibil ca in an electoral sa duca dorul sentimentului arogant de a fi siguri de victorie. In exterior insa, Adrian Nastase este un om al carui stil de a face politica nu poate aduce nimic bun Romaniei. Asa ca nu stiu cine din PSD are, de fapt, nevoie de Adrian Nastase.

Pana atunci, problema ramane, ca in cantec , rosie. :)

florin ghetau spunea...

E super cantecul. L-am ascultat aseara. Poate ii faci si lui Nastase un cantec si i-l trimiti pe blog in loc de comentariu!
Bafta si te astept cu un text pentru Jurnalul Politic!