11 februarie 2008

Ce inseamna pentru Gigi Nichita cuplarea alegerilor

Geoana a fost astazi extrem de activ. A aparut de vreo 5 ori in direct la Realitatea TV, iar in seara asta a fost invitat la Antena 3 in emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea.

De ce vrea PSD alegeri simultane (locale si generale)?

1. Are multi primari, care se vor implica total in campanie, mai ales ca va fi si scaunul lor in joc.
2. Geoana vrea sa ajunga cat mai repede la guvernare, pentru ca in teritoriu oamenii nu mai au rabdare. Unii ar accepta inclusiv un guvern cu PD-L;
3. Pana la alegerile la termen mai sunt doar cateva luni, asa ca devansarea n-ar fi o problema;
4. Introducerea anticipatelor ca tema de dezbatere potoleste spiritele in partid. Nastase si Iliescu vor fi calmati, pentru ca nu faci valuri in interiorul PSD in prag de alegeri.

Dezavantaje pentru Nichita

Vestea nu pica prea bine pentru primarul Iasului, pentru ca alegerile generale vor lua fata localelor. Se va discuta mai mult de guvernarea Tariceanu decat de strazile din Bularga sau Canta. PSD nu sta deloc bine pe oras, iar oamenii vor fi tentati sa voteze pe linie cu acelasi partid. Nici pentru candidatii independenti nu e o veste grozava, in special pentru Irina Schrotter.

3 comentarii:

Dan Carlan spunea...

Florin,
dezavantajul ABSOLUT pentru Nichita este urmatorul: daca sunt alegeri simultane, are de ales daca va candida si pentru Parlament (recunoaste ca va pierde primaria) sau nu (pleaca dupa alegeri direct la RAJAC).
Fain, nu?

George Vintilă spunea...

www.nichita.ro :))

florin ghetau spunea...

Alegerile simultane vor schimba sigura strategia filialelor. Sigur Nichita va candida la Primarie, nu pt Parlament. Totusi, n-ar fi tocmai ok sa fie la un loc, pentru ca lucrurile se vor amesteca si nimeni nu va intelege nimic.

alecsandru, am vazut site-ul lui Nichita. Sigur va prinde viata peste cateva saptamani, ca e jenant sa intri in campanie cu imnul Andrei din 2004.
La fel va face si Dumitru Oprea, care va avea si el propriul site.