04 februarie 2008

Daca Nichita si Oprea intra in turul doi, Fenechiu nu se duce la vot

In interviul de azi din EVZ, Relu Fenechiu face cateva precizari interesante. Mai intai seful liberalilor anunta ca nu el va candida la Primarie (mai mult ca sigur, interviul e dat inainte ca Tariceanu sa-l propuna pe Vosganian).
Bomba e faptul ca in cazul unui tur doi intre Nichita si Oprea, Fenechiu zice ca nu se duce la vot. Interesant, nu? Prin aceasta declaratie, prinde practic contur intelegerea PSD-PNL pentru blocarea PD-L. Iata un fragment dintr-un interviul EVZ:


EVZ: Bogdan Olteanu vrea să vă trimită primar la Iaşi.
Fenechiu: Cred că nu voi candida la Primăria Iaşi. Consider că lucrurile sunt făcute atât de prost în această primărie şi în Iaşi, în general, încât, dacă aş ajunge primar, ar trebui să rad totul şi să o iau de la zero. N-aş putea să iau măsuri populiste, aşa că aş fi un primar nepopular, într-o primă fază.

EVZ: Ce şanse are Irina Schrotter la Primăria Iaşiului?
Fenechiu: Zero. O cunosc de foarte mulţi ani. Nu discutăm de creatoarea de modă, căreia îi dau nota zece. Şi nici despre omul de afaceri Irina Schrotter, căreia i-aş da o notă foarte mare.

EVZ: Are PNL un candidat la Iaşi?
Fenechiu: Pe 15 februarie, în urma unei cercetări sociologice, îl vom stabili.

EVZ: Dar, dacă va trebui să optaţi între candidatul PSD, primarul Nichita, şi cel al PLD, probabil rectorul Oprea, pe cine aţi prefera?
Fenechiu: Am fost odată în situaţia în care nu m-am prezentat la vot. O voi mai face o dată, dacă se va întâmpla acest lucru. Îi cunosc pe amândoi şi seamănă. Nichita a fost şeful unei regii fără competitori. Când nu mai avea bani, creştea preţul apei. Oprea a fost rectorul unei universităţi fără concurenţă. Toate universităţile care au avut facultăţi de Economie şi Drept au fost o moară de făcut bani. I s-a creat o aură de mare manager, eu vă spun că este zero.

Un comentariu:

quin spunea...

pai daca privim politehnica (cu sectii si asset-uri gen "moară de făcut bani") vedem un management defectos care mare lucru efectiv nu a facut, pastrind "mostenirea" comunista cu sfintenie, atit ca mod de gindire cit si ca implementare. asa ca comparatia nu prea tine. ca sa compar din nou pe nichita cu oprea, iar nu prea avem ce, ca diferentele sunt mari si ca mod de gindire si "executie". il intreb si eu pe fenechiu.. oprea era zero cind era in pnl? atunci era super ca il impingea in fata peste tot.