04 februarie 2008

De ce tace Varujan Vosganian?

Au trecut doua zile de la propunerea lui Tariceanu ca Vosganian sa candideze la Primaria Iasului. Deocamdata, senatorul iesean n-a dat nici un raspuns. Probabil se mai gandeste. Si are toate motivele sa cantareasca indelung decizia.

Vosganian stie ca e aproape imposibil sa prinda finala si nu e tipul invatat sa piarda. A luat destule castane pana acum, iar inca una ar fi deja prea mult. Mai e ceva. Vosganian isi da seama ca filiala condusa de Fenechiu n-are deloc imagine grozava in targ, iar pe partea dreapta Oprea va matura aproape tot.

In plus, Vosganian n-are nici o legatura cu scandalurile care au cuprins organizatia din Podu Ros. Nu el l-a pus pe Chiuariu la Justitie si nici pe Radu Prisacaru la Prefectura, doua dintre esecurile rasunatoare ale PNL Iasi. Nu Vosganian i-a incurajat pe tinerii din filiala sa acceada in functii, pentru ca mai apoi acestia sa dezamageasca mai rau decat si-a putut cineva inchipui.
Daca va candida, Vosganian cu siguranta va trage in sus PNL Iasi. Dar nu ii va fi de ajuns pentru a prinde turul doi. Am aflat ca multi dintre prietenii sai din Iasi l-au cautat zilele astea pentru a-l convinge sa nu se bage.
E posibil insa ca Vosganian sa nu poata trece peste ordinul de partid si sa candideze. Il va scoate pe Fenechiu din incurcatura, desi Vosganian probabil numai asta nu-si doreste. Mai ales ca nu poate uita meciurile pe care le-a avut cu seful PNL Iasi.
Asadar e alba sau neagra? Va candida sau nu Vosganian? Voi ce credeti?

3 comentarii:

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

Pana si asta ar putea fi o problema:
Legea LEGE nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

"ART.4,alin.2: Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese."

Catalin IVAN spunea...

Eu nu cred ca asta este problema lui Varujan. Florin are dreptate...este pus sa scoata castanele din foc. Nu are nici cea mai mica vina pentru functionarea defectuoasa a PNL-ului la Iasi dar este pus sa achite nota de plata. Nu este corect....dar ce este corect in politica?! Daca refuza, are o bila neagra in fata colegilor, daca accepta si pierde, capata o bila neagra de la colegi si una in plus de la electorat.

Politrucul spunea...

Nu va candida. Ulterior, Fenechiu va poza in salvatorul partidului si se va lauda ce 'sacrificiu' face el pentru filiala lui draga si Iasul lui generator de venituri.