05 februarie 2008

Cine va transmite Liga I la fotbal?

Catalin Tolontan dezvaluie cateva dintre miscarile de dinaintea licitatiei pentru adjudecarea drepturilor de televizare. Licitatia porneste de la fabuloasa suma de 18 milioane de euro pe an (nu-i cam mult pentru fotbalul nostru?), ceea ce inseamna din start un milion garantat pentru fiecare club.
Perfect. Sa zicem ca fotbalul nostru a crescut, insa in Europa suntem exact ca leul nostru in raport cu moneda europeana. Asa ca gogoasa calitatii nu tine!
Cine va transmite meciurile? Boom TV, un canal receptionat doar pe abonament? Ma indoiesc ca vor fi multi care sa plateasca separat pentru a vedea Liga I.
S-a vazut unde a dus experimentul Telesport, post care initial a introdus o taxa de 50.000 de lei, apoi din lipsa de musterii a renuntat la afacere.
Dragomir se pune bine cu cluburile, care ii asigura scaunul. Dar 18 milioane de euro nu incaseaza unele televiziuni intr-un an intreg, darmite sa plateasca pentru niste meciuri de prima Liga.

Daca fotbalul va iesi de pe TVR, Kanal D, Antena 1 sau National TV atunci se vor uita la meciuri doar Dragomir, Mircea Sandu si antrenorii care vor dori sa-si spioneze adversarii.

Niciun comentariu: