09 februarie 2008

Crin Antonescu si scenariul iesirii PNL de la guvernare

Decizia Curtii Constitutionale in cazul Noricai Nicolai a bagat PNL in ceata.
Orban vrea restructurare guvernamentala ampla in care sa fie inclusa si Norica la Justitie, in vreme ce altii din PNL vor doar un nume nou pentru Justitie.
O propunere extrem de interesanta este formulata de Crin Antonescu, care vrea iesirea PNL din Guvern, explicand ca sicanele adversarilor nu mai pot fi tolerate.
Electoral, propunerea lui Crin Antonescu ar aduce avantaje, liberalii putand poza in victime in viitoarea campanie. Exista insa si riscul ca multi liberali sa fuga din PNL dupa ce vor disparea bucatele guvernarii.
Sunt insa sigur ca putini liberali vor accepta luni varianta radicala a lui Antonescu, unul dintre oponenti fiind probabil si Relu Fenechiu.

Crin Antonescu joaca la randu-i propria carte in interiorul PNL, fiind de presupus ca dupa alegeri (in cazul unui scor defavorabil PNL), el sa creeze un curent in partid care sa duca la schimbarea lui Tariceanu din fruntea liberalilor. «V-am spus eu, daca ieseam atunci, acum alta era situatia PNL», ar putea fi argumentul lui Antonescu.

4 comentarii:

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

a-propos de pariuri...mult discutateastazi. Propun un alt pariu, arunca o privire si spune`mi daca te prinzi la acest nou pariu.

florin ghetau spunea...

am vazut. nu cred ca vor fi anticipate. Cine sa le declanseze?
O solutie ar fi ca PNL sa zica «Gata nu se mai poate». da' ma indoiesc ca au curajul asta.
Daca printr-o minune, totusi vor fi anticipate varianta e fatala lui Nichita...

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

Fatal pentru Nichita? Ohoo, fatal pentru multi si multe.

florin ghetau spunea...

corect, pentru ca si independentii vor avea probleme. Se vor face tot mai greu auziti!