07 iunie 2008

6 precizari dupa dezbaterea incinsa de la Tele M

1. La confruntarea de vineri seara, primul la Tele M a ajuns Nichita (la 19:45), insotit de Neculau si de Iacoban (viitorul viceprimar in cazul in care Nichita castiga primaria). Spre deosebire de atitudinea sa de la conferinta de presa sustinuta vineri la pranz, in cele cateva minute de dinaintea emisiunii, Nichita n-a mai amenintat ca paraseste platoul si n-a mai pus nici o conditie. Totul a decurs normal, ca inaintea oricarei dezbateri de acest gen.

2. La scurt timp insa dupa inceperea dezbaterii, Nichita a lansat primele atacuri impotriva subsemnatului, fara a avea nici un temei. Candidatul PSD venise chitit pe ideea de a se victimiza, incercand totodata intimidarea celui care conducea discutia in platou. Acelasi scenariu il pusese in aplicare si Simirad, la prima sa aparitie in campanie electorala la Tele M.

3. Confruntarea de vineri seara n-a avut ca regula „candidatul spune orice, iar moderatorul e mut”. Nu s-a folosit clepsidra, tocmai pentru a incuraja schimbul de idei, cu toate riscurile care decurg de aici.

4. E drept ca Nichita a fost incoltit cand n-a putut explica de unde provin cele 800 de milioane de euro care reprezinta, potrivit spuselor sale, investitiile aduse de domnia sa in Iasi in ultimul mandat. La fel de corect e si faptul ca atunci cand s-a amintit de investitia Delphi n-am putut ocoli chestiunea unei afirmatii aiurea facuta de primar in urma cu vreo 2 luni, afirmatie care a nemultumit conducerea firmei americane la momentul respectiv.

5. Daca am ce sa-mi reprosez, e doar faptul ca n-am taxat la inceputul dezbaterii „sagetile” pe care Nichita mi le-a adresat. Cand te comporti ok ca moderator, e jenant ca unul dintre invitati sa incerce sa te puna aiurea la punct inca de la primele sale vorbe si sa incerce ca prin victimizare sa preia controlul dezbaterii.

6. Nu stiu cine a castigat confruntarea Nichita-Oprea, insa un lucru e cert: daca Oprea ajunge primar si nu va rezolva problemele Iasului, va avea parte de acelasi tratament. Pentru ca «Intrebarile incomode trebuie puse la timp»! Restul e „scenarita” ieftina!

Niciun comentariu: