17 iunie 2008

Consiliul Local: batalie apriga pentru orice vot

Joi, consilierii locali se intrunesc in prima sedinta, ocazie cu care vor fi alesi si cei 2 viceprimari. Aritmetica arata astfel: PDL 12 consilieri, PSD 11, PNL 4.
E clar ca pentru a detine majoritate simpla, PSD are nevoie de 3 consilieri (14 voturi din 27). Cea mai probabila alianta e cea dintre PSD si PNL, liberalii urmand sa primeasca un post de viceprimar (Camelia Gavrila). Doar ca lucrurile nu sunt transate, aceasta fiind mai mult dorinta sefei ISJ de a ajunge la primarie, decat o decizie luata la varful PNL Iasi.
Cei 4 reprezentanti PNL din Consiliu vor fi Camelia Gavrila, Catalin Turliuc, Anghel Ficu si Radu Botez.
Ultimii doi liberali au pozitii anti-Nichita evidente, asa ca majoritatea PSD-PNL pare sa se clatine. Totusi, la votul pentru viceprimar, cei doi o vor accepta pe Camelia Gavrila.
Ce va urma dupa: Anghel Ficu spunea aseara ca nu va vota orbeste in CL si ca nu va fi nici o problema sa repete atitudinea din mandatul trecut, cand a fost unul dintre principalii opozanti ai primarului.
In orice caz, batalia in CL se anunta chiar mai dura decat in mandatul trecut, cu conditia ca si PDL (12 consilieri!!) sa aiba un varf de lance si sa nu tradeze la primul fosnet al banilor.

Niciun comentariu: