04 iunie 2008

Simirad, primul deserviciu adus lui Gigi Nichita

Aseara, proaspatul sef al CJ, Constantin Simirad a fost invitat la Tele M. Urma sa discutam situatia politica a judetului, turul 2 la primarie, posibilele combinatii de la CJ, dar si acuzatiile privind trecutul sau cu Secu'.
Simirad a ajuns la Tele M cu jumatate de ora inainte de inceputul emisiunii. Era destins si pus pe glume. Cu cateva minute insa de a intra in platou, schimbare cu 180 de grade. A spus ca intra in platou doar singur, fara jurnalista Ramona Ursu, care fusese si ea invitata.
E drept ca Ramona e ziarista care a realizat inregistrarea din campanie cu Neculau (unde viceprimarul l-a facut cu ou si cu otet pe Simirad), dar conditiile puse aseara de Simirad au fost inacceptabile.
Drept urmare, Simirad n-a mai intrat in studio, ci a preferat sa plece. Eu unul nu-l inteleg pe Simirad. Dupa ce ai iesit sef la CJ, o astfel de atitudine e cel putin ciudata. Noul sef de la CJ nu este de ieri de azi in politica. El stie ce inseamna presa si cum trebuie sa reactionezi in momentele delicate. Mai ales ca pret de cateva mandate a manipulat destui ziaristi cum a vrut.
Dar intamplarea de aseara ascunde altceva: in PSD Iasi e o tensiune maxima inaintea turului 2, iar nervozitatea iese la iveala acolo nu te astepti. Simirad avea posibilitatea sa faca spectacol (in favoarea lui Nichita) la Tele M, dar a preferat sa plece, facandu-i un imens deserviciu colegului sau de partid, Gigi Nichita. Care nu poate accepta ideea ca e la un pas de a pierde primaria.

Un comentariu:

Marius Cristian spunea...

Pai explicatia e simpla. S-a vazut cu sacii in caruta si pentru el nu mai conteaza decat ce se va intampla in PSD. Adica sefia filialei locale. Ramane sa vedem daca o vrea pentru el sau s-a inteles cu domnul Solcanu. Oricum, o veste foarte buna pentru domnul Oprea si sustinatorii lui.