24 iunie 2008

PNL si politica pacalelii

La centru, PNL are doar 20% si guverneaza fara probleme (bine sau rau e o alta poveste). Evident, cu ajutorul PSD. Dar nimeni nu recunoaste deschis acest lucru. Doar Iliescu mai deschide din cand in cand subiectul.

La Iasi, PNL are doar 4 consilieri locali (din 27). A scos un rezultat prost pe municipiu, dar si-a infipt omul in primarie (Gavrila viceprimar). Iarasi nimeni nu recunoaste targul cu PSD. Pentru ca fara PSD, liberalii ieseni n-ar fi primit nici macar sefia vreunei comisii in CL.
E grav cand te ascunzi in spatele unor lucruri evidente. Pana la urma, PSD nu e un partid extremist, asa ca PNL ar fi trebuit sa-si asume deschis alianta cu social-democratii. Si la Consiliul Local, dar si la Consiliul Judetean.
Politica e arta compromisului, iar pentru compromis e nevoie de doua tabere. Doar PNL nu vrea sa recunoasca deschis acest lucru.
Se preface ca poate pacali, pentru a-si ascunde propriile interese. Chiar cu riscul de a prosti pe fata electoratul! Asumati-va deschis alianta cu PSD, domnilor din PNL, de ce n-o faceti?

Un comentariu:

garzanti spunea...

Nu isi asuma chestia asta pt ca e dificil sa faci treaba asta dupa ce ai poza in fata ingenua, dupa ce ai avut ca tinta PSD-ul atatia ani.

Ei si-au facut un calcul si pe termen scurt e profitabil si chiar si mediu, insa pe termen lung e posibil sa fie o coabitare toxica. Au mai incercat liberalii o coabitare prin '45-'47 si a fost un dezastru, evident ca timpurile s-au mai schimbat. Totusi ca si lider PNL nu as accepta sa colaborez cu cei care si-au batut joc de inaintasi, sa ne amintim cum a murit unul din Bratieni. Insa din nou e un insa, Fene a fost utecist, bogdan olteanu a avut bunica komiternista care avea o problema personala cu crestinii din Basarabia, deci radacini sunt.