29 iunie 2008

Cat de (ne)inspirata e mutarea lui Nichita cu mazilirea lui Solcanu

Simtindu-se pe cai mari dupa localele castigate la Iasi, Nichita porneste rafuiala cu Solcanu. Dar semnalul nu l-a dat la Iasi, ci tocmai la Mamaia, acolo unde briza marii ridica ideile la rang de propuneri. Acceptate rapid de Mircea Geoana, liderul compromisurilor din PSD.
Ce a zis de fapt Nichita? Cei care au torpilat PSD in campanie, sa fie dati afara! Primarul Iasului n-a rostit numele lui Solcanu, dar cam asta a fost mesajul ajuns la Iasi.
De ce afara cu Solcanu? Pentru ca dom' senator nu l-a sprijinit deschis in campanie, n-a zis ca-l voteaza la primarie, ba mai mult s-a afisat la brat cu Oprea pe la inceputul lunii martie.

Nichita cauta astfel linistea inaintea confectionarii listelor uninominale pentru toamna. Plus ca scapa de inamic. Dar Solcanu nu-i atat de fraier incat sa accepte pierderea razboiului. Calit pe „frontul” Iliescu, Solcanu nu mai e acelasi politician periculos, dar inca ii poate face viata grea primarului ales in turul doi. Solcanu inca are aliati prin judet, iar mai nou toarna temelia colaborarii cu Simirad.
Pe termen scurt, Nichita pare sa fi castigat. Dar daca l-ar fi lasat pe batranul senator sa candideze undeva intr-un colegiu din judet, putea castiga chiar mai mult. Daca Solcanu ar fi pierdut in toamna postul de parlamentar ar fi spus adio politicii, dar daca ar fi castigat tot n-ar fi reprezentat un pericol.
Nichita vrea tot si inca repede. Primarul nu e invatat cu jumatati de masura, nu accepta compromisul, pentru ca se simte tare. In Dacia, Alexandru si Cantemir. Acolo unde social-democratia a intrat ca in branza. Pentru ca electoratul a fost si a ramas flamand. Dar in judet, butoanele rosii nu-i apartin in totalitate, pentru ca e nevoie de timp sa fii presedinte de filiala dincolo de granita municipiului.

Niciun comentariu: