02 iunie 2008

De ce difera exitpoll-ul Insomar de rezultatul real

Aseara, Insomar dadea un avans de 0.7 puncte pentru Oprea in fata lui Oprea: 42,5-41,8. Numaratoarea voturilor pe municipiu arata insa altceva: Nichita castiga primul tur cu 6,5 puncte in fata lui Oprea (44,5-38,1). Toti se intreaba de unde apare aceasta diferenta.
Cifrele de la un cartier la altul difera foarte mult. In Centru sau in Copou, Oprea a iesit in frunte, insa in majoritatea cartierelor rezultatul e echilibrat. Doar ca exista zone unde diferenta dintre cei doi e foarte mare. In Dacia 56-29, iar in Alexandru 51-22, ambele rezultate in favoarea lui Gigi Nichita.
E posibil ca Iasul sa nu fi fost acoperit uniform de operatorii Insomar, iar de aici sa apara aceste inadvertente. Interesant este ca pe partide, la Consiliul Local PDL ramane cu un punct in fata PSD (36,8-35,5), exact cum dadea aseara Insomarul.
Meciul pentru primarie ramane deschis. E greu de spus cine va castiga si incotro se vor indrepta cele 10 puncte stranse de Adomnitei (PNL). Oricum , va fi interesant de urmarit ce va face PNL in urmatoarele 2 saptamani!
Cat priveste campania electorala, in mod cert, va fi mult mai dura ca pana acum!

Niciun comentariu: