17 iunie 2008

Olanda castiga amicalul cu Romania. Iar noi am pierdut calificarea in sferturi!

Ziceam dupa meciul cu Italia, ca nu va fi deloc simplu cu Olanda. Asa a si fost. Olandezii nu s-au dat la o parte in seara asta si nu o vor face niciodata. Un popor care stie ce vrea nu e dispus la giumbuslucuri, aranjamente si scenarii, pentru ca e invatat sa castige tot timpul. Asta e diferenta dintre ei si noi: perseverenta si curajul de a fi corecti pana la capat.

Uratenia fotbalului n-a invins in seara asta, iar Olanda merita felicitata. E posibil ca formatia lui Van Basten sa fie eliminata in semifinale chiar de Italia, in cazul in care cele 2 echipe trec de sferturi. Dar nu asta e important pentru o natie invatata sa mearga tot timpul la castig.

Cat despre tricolori, e clar ca n-a fost seara lor cea mai buna. La fel de clar este si faptul ca, unii se vor napusti cu critici dure asupra jucatorilor, in timp ce altii vor incerca sa arate ca atat am putut si ca e bine si asa.
Una peste alta, Olanda a castigat amicalul cu Romania, in vreme ce Romania n-a fost in stare sa triumfe intr-un meci oficial care ii era la indemana. Cu o echipa olandeza care isi vazuse deja sacii in caruta chiar inainte de primul fluier al arbitrului. Prea repede nu ne vom mai intalni cu o astfel de sansa. Simplu, nu?

Niciun comentariu: