25 iunie 2008

Carlan: Daca Flaiser va face proiecte pentru CJ Suceava, e o pierdere pentru Iasi

„Stiam de ceva timp ca Flutur vrea sa-l ia pe Flaiser la Suceava. E o pierdere mare pentru Iasi, pentru ca putea face proiecte aici. Sper ca Flaiser sa ramana consilier judetean la Iasi. Vom vedea in timp cat ne va costa, pentru ca Flaiser e omul care stie sa faca proiecte si sa atraga bani”, a spus Dan Carlan, liderul PDL Iasi.


Pe de alta parte, surse din PDL spun ca Flaiser nu a luat nici o decizie privind colaborarea de la Suceava, dar ca in proportie de 80% o va accepta. „Mai exista si alte propuneri ale altor judete”, a mai spus sursa citata.

6 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Florin, cred ca trebuie sa iei in calcul faptul ca Lucian Flaiser nu a digerat deloc teapa pe care i-a dat-o Carlan, si ca oricum voia sa renunte la implicarea sa in politica.

S-a vazut chiar in emisiunea pe care ai moderat-o, cu 3 dintre candidatii la CJ Iasi, ca nu ii facea o mare placere sa se afle in acea postura ingrata, cu Carlan laudandu-l desantat, dupa ce tot el ii trasese presul de sub picioare!

Marius Bojor spunea...

Dan Carlan l-a bagat pe Flaiser in combinatia necastigatoare, asa ca ma mira aceasta declaratie a lui, daca a facut-o. Pe de alta parte, nu Flaiser se pricepe la fonduri europene, ci firma de consultanta care le-a facut, si ea are proiecte facute si pt CJ Suceava. Cred ca Flutur vrea sa "shunteze" firma si sa ii plateasca salariu de consilier lui Flaiser si nu comisioane de succes si taxe respectivei firme din Iasi. Pe de alta parte nu este incompatibilitate intre functia de consilier la CJ Suceava si cea de consilier judetean la Iasi, nu? In rest ce mai faceti, domnule Flaiser?

onciu spunea...

Nu domnul Carlan i-a dat teapa domnului Flaiser,ci Nichita si Simirad,pesedistii dumnealui.De ce denaturati,in mod vadit,adevarul?Pentru ca santeti aliatii PSD-ului? Probabil ca da.

Daniel Matasaru spunea...

Zarul are 6 fete, si fiecare ar fi posibil sa vada alta, in functie de pozitia sa.

Dar domnul Carlan are o singura fatza: un om cinstit si franc!

Domnule Onciu [ ma indoiesc ca acesta este numele dvs real! ], va doresc sa candidati la o functie publica si sa va sustina domnul Carlan.

silviu labes spunea...

Eu cred ca a fost asa: Flaiser era programat inca de pe la finele anului trecut sa cedeze locul lui Simirad. Motivul este simplu si a fost o miscare corecta, Simirad avind toate premisele de a fi locomotiva pentru PSD Iasi si pe fondul erodarii pozitiei lui Nichita in favoarea atacurilor ferme ale PD-L. E clar ca Simi trebuia sa candideze si e clar ca PSD a mizat mult pe tandemul Simirad-NIchita. Rezultatele au demonstrat justetea acestei strategii. Insa, Flaiser a luat totul personal si a reactionat emotional. Cirlan a profitat de situatie dar a facut o greseala primindu-l pe Flaiser iar acest lucru a demobilizat PD-L, filiala Iasi fiind si asa destul de subtire. Efectele le-am vazut. E greu de spus ce s-ar fi intimplat daca Flaiser nu pleca sau daca domnul Cirlan nu-l primea. Ar fi fost poate nu mare lucru pentru PSD dar in mod cert PD-L ar fi avut de cistigat. Simirad oricum cistiga presedintia CJ iar experienta lui Flaiser putea fi folosita mai departe dindu-i-se unul din posturile de vice sau de ce nu, chiar postul de administrator al judetului. Putea continua proiectele pe care le stapinea foarte bine sub umbrela lui Simirad. Asa cum s-a intimplat a fost rau si pentru PSD care a pierdut un tehnician bun si pentru institutia in sine dar si pentru PD-L. Orgoliile si speculatiile au fost deasupra unor combinatii rezonabile si coerente. Efectele negative se vor vedea in curind.

onciu spunea...

Mie imi pare foarte rau de acei domni care sustin ca alegerea lui Simirad si chiar al lui Nichita la conducerea judetului si Iasului este benefica pentru ieseni.Vedeti-va de treaba,domnilor.Ei nu aveau ce cauta in aceste functii de conducerea si motive sant destule.Simirad s-a intors cu foarte multe ganduri de razbunare si o sa vedeti mai tarziu despre ce este vorba.Cat priveste alegerea lui Nichita,nici aceasta nu aduce beneficii iesenilor.Era un candidat mult mai bun in persoana domnului Oprea,care avea sa aduca schimbari radicale in orasul nostru.Dar n-a fost sa fie.PSD-ul este infipt prea tare atat in Iasi,cat si in judet.Deocamdata.Mai departe ramane de vazut ce se va intampla,dar sa stiti ca nu toata lumea din Iasi iubeste asa de tare PSD-ul.