24 iunie 2008

Cititorii au intotdeauna dreptate

Oprea a avut o campanie proasta. Subscriu acestui punct de vedere majoritar, potrivit sondajului de pe blog.

Saptamana asta, la PD-L se va face in sfarsit analiza rezultatelor slabe de la locale. Pentru ca dincolo de campania pe alocuri inexistenta a candidatului la primarie (in special in turul doi), sunt o multime de lucruri care trebuie clarificate in interiorul PDL. Iar din cate stiu, la sedinta de sambata se va discuta cu cutitele pe masa! Sau cel putin, unii s-au laudat ca o vor face!

Altfel, daca nu va exista o discutie interna serioasa, iar partile beligerante nu-si vor asuma deschis partea de vina (pentru ca vinovatul nu e intr-o singura parte) buboiul va creste si se va sparge taman in toamna, cand iesenii se vor duce la urne. Mai graim despre asta!

13 comentarii:

garzanti spunea...

Se va discuta cu cutitele pe masa, dar nu partile beligerante nu vor ajunge decat la un acord formal si pe termen mediu si lung problema nu se va rezolva.

Dumitru Oprea trebuie sa isi recunoasca singur partea de vina, la fel si Dan Marlan, si nea' Serban Acordeon, ingerintele din Bucuresti sunt multe lucruri acolo.

Catalin Toma spunea...

Doar 2 intrebari: se poate face campanie fara bani? Poti face campanie atunci cand esti ocupat cu cautarea finantarilor? Probabil ca acesstea sunt niste subiecte de discutat sambata, alaturi de numeroase altele, nu de alta, dar exista tendinta sa se verse galeata de laturi pe cei care au dus greul si nu mi se pare corect.

garzanti spunea...

Banii sunt o conditie necesara, dar nu si suficienta...

Pana a se ajunge la bani, este o vb care tot timpul o zic oamenilor din echipa mea, un profesionist trebuie sa se descurce in orice mediu si cu ce are la dispozitie si sa nu sa planga de lipsa resurselor, vai de cel care are resurse la dispozitie si nu face nimic.

Nu cred ca Oprea a fost preocupat cu gasirea finantatorilor, el a pierdut puncte la aparitiile televizate, era capital de nemultumiti pe care el i-a pierdut atunci. Dupa aia campania Pacalici, o prostie, afisul cu fermoarul si falusul, bancul de doi lei cu moldovenii, inainte de a-l jigni pe Nikki, ii jignea pe moldoveni, fugarii de la PSD pe care i-a acceptat in partid, faptul ca i-a dat la o parte pe cei care de ani de zile au muncit in interiorul partidul si a pus oameni noi, faptul ca a schimbat 200 de observatori cu o zi inainte fara sa le dea nici o explicatie logica. Asocierea permanenta cu Irina, ajutorul dat de Base' care e in cadere libera momentan. Si nu in cele din urma atidunea aroganta de multe ori, l-as compara cu Nastase.

Si astea sunt cateva chestii care nu tin de bani... tin doar de intelectul tau...

Catalin Toma spunea...

Toate lucrurile depind de intelect, aici suntem de acord, la partea cu banii nu prea sunt, fiindca daca vrei sa faci ceva de mancare trebuie sa iti iei materia prima. Daca nu ai cu ce nu iti iese decat o zeama chioara, oricat de bun bucatar ai fi.

Cat despre dat la o parte oamenii, ma cam indoiesc ca au fost dati oameni la o parte, s-au dat deoparte cei carora nu le place munca.

Cat despre restul "greselilor", asta e viata: nimeni nu e perfect.

garzanti spunea...

Pai greselile alea au fost importante pentru Oprea, daca ai prestatie jalnica la TV si iti strici imaginea atunci poti sa cheltui zeci de mii de euro ca nu prea poti sa mai recuperezi, deci nu e vb de bani.

Base' sa dus la emisiuni TV unde moderatorii erau total impotriva, insa a stiut sa intoarca lucrurile. Eu locuiesc intr-un cartier muncitoresc si oamenii de acolo sunt simpli si erau majoritatea suparati pe Gigi Nikki, insa dupa emisiunea reactia lor era de genul domle' da' parca ma asteptam la altceva si a pierdut capitalul Oprea, degeaba de-al de ingineru' Oajdea in ianuarie-februarie a pregatit terenu' cu tot felul de actiuni si a creat masa critica de nemultumiti daca tu nu stii sa ii aduni in jurul tau.

Restul de erori... nu e corect ce zici tu ca asta-i viata omul mai si greseste, in cazul asta nu te mai plange de bani. E doar un motiv, cel mai bine ar fi sa il chemati pe cel care a fost manager de campanie si sa ii cereti explicatii, ce plan a avut, ce bani a cheltuit, care a fost targetul pentru fiecare actiune, cine a autorizat fiecare cost, si daca sunt costuri nejustificate sa plateasca, care e problema? Eu la firma la mine am libertate de miscare, dar trebuie sa dau socoteala pt fiecare eurocent.

Daca esti bucatar prost si torni esenta de rom in ciorba, orice ai mai pune in ciorba aia dupa nu v-a mai iesi ceva bun.

Sfatul meu: cautati urgent bucatarul si recuperati-va banii.

Catalin Toma spunea...

Doar o observatie: corect se scrie nu va iesi (nu v-a iesi este aiurea). Mai mult, "Base' sa dus" se scrie "Base' s-a dus".

Pana la bucatar drumul e destul de lung si ar trebui sa treaca probabil si pe la managerul restaurantului (plus seful de sala care nu prea si-a facut treaba ba mai mult, le-a spus chelnerilor sa nu faca nimic).

garzanti spunea...

Imi asum erorile de gramatica si de exprimare, insa fondul problemei cred ca ramane valabil :)

Legat de managerul restaurantului si seful de sala, referirea e la Dan Carlan, e normal ca are o parte de vina omul si nu poate scapa de culpa, dar nu e corect sa arunci toata vina in spinarea lui. De ex. afisul cu fermoarul sau gluma de doi lei putea fi refuzata de Oprea sau de consilierii lui apropiati, daca cineva iti zice sa te arunci in fantana daca ai cap nu te arunci.

Pentru pierderea alegerilor sunt la fel de vinovati si Dan Carlan si Mitica Oprea, iar banii nu sunt o scuza, daca esti sofer prost nu te scoate din situatie nici Mercedes nici Dacia Logan.

Asa ca fiti echilibrati cand analizati cauzele si incercati sa fiti obiectivi.

Catalin Toma spunea...

As prefera sa folosesti Dumitru Oprea, cred ca ar fi expresia unui ton mai civilizat.

Referitor la greseli de campanie, toata lumea le-a facut, se mai intampla cand lucrezi sub presiune iar uneori e aproape ca la fotbal: cei care stau in tribuna ar fi castigat meciul cu 5-0. Asa se vede intotdeauna meciul din tribuna, unde singura greseala poate fi cel mult coaja aruncata in scafarlia vecinului din fata.

In ceea ce priveste glumele, nu toata lumea are aceleasi gusturi, depinde si de context iar uneori depinde si daca ti-ai baut cafeaua la timp.

Sunt multe detalii legate de bucataria interna a partidului si nu sunt sigur ca aici este locul cel mai bun pentru a fi discutate.

In rest, daca ai lucrat pe marketing sunt sigur ca esti constient si de importanta bugetului si de locul fortei de vanzare in implementarea planului de marketing.

florin ghetau spunea...

Asist la cel mai elegant schimb de replici de pe acest blog.

Iata ca si polemicile se pot duce pe un ton civilizat. Felicitari ambilor combatanti!

Valy Greavu spunea...

Nu cred că scoaterea cuţitelor pe masă ar mai fi o soluţie actualmente. Ci mai degrabă ar face bine dacă ar scoate nişte lipici, idei şi strategii comune pentru că altfel iar apare o nouă platformă, partid... alianţe... Cam asta e politica. Oare chiar avem nevoie de aşa ceva? Oare posturile de miniştri, deputaţi... preşedinţi nu s-ar putea scoate la concurs televizat sau într-un alt fel... atribuirea funcţiilor realizându-se astfel pe criterii profesionale şi nu pe cumetrii, interese, socializare?
Si aşa lumea nu merge la vot.. ce sens mai are să se consume atâta hârtie...

garzanti spunea...

da... cand voi fi in prezenta lui evident ca voi folosi Dumitru si nu mitica caci are ceva titluri stiintifica mai mult decat mine, dar in rest cand discutam pe forumuri si bloguri putem folosi diminutive. De-a lungul timpului poti observa ca am folosit diverse diminutive si la adresa lui Gheorghe Nichita si nimeni din staff-ul lui nu s-a suparat, asta chiar pe blogurile lor.

Aici cu meciul din campanie e oarecum deplasat pt ca jucatori au fost toti rezidentii din Iasi cu drept de vot. Cred ca as fi putut castiga 2-0 meciul in fata lui Gigi, care avea toate motivele sa piarda si asta o zic cu toata convingerea, locuiesc intr-un cartier muncitoresc ma intalnesc zilnic cu oamenii de acolo si stiu ce gandeau.

Cu glumele depinde cine le faci si cum le face, si asta era o lectie de marketing politic care trebuia invatata din confruntarea Base' - Nastase. Daca vine Base' si face o gluma proasta toata lumea rade si o ia ca atare si asta e, iar electoratul nu se supara probabil chiar ii creste cota, in afara de 2-3 "analisti" cu laptop, lumea zice "deh ii marinar de-al nostru", daca vine Nastase si face o gluma gen "numarati-mi ouale" nu prea merge pentru ca el vine din alt mediu, are o alta statura, si se cunoasta ca e o gluma falsa, iar oamenii se simt imediat pacaliti. Asa si dl Oprea la infruntarile TV nu trebuia sa il ia la rost pe Nikki, oamenii exact asta i-au reprosat, nu era el.

Nu lucrez in marketing, dar mai am tangente din cand in cad, da bugetul este important, dar nu si suficient. Marketingul se bazeaza pe inspiratie, pe inteligenta in primul rand. Iar in politica candidatul nu este numai un produs, el trebuie sa bata cartierele, sa se implice in problemele oamenilor. Eu nu l-am vazut in anul anterior sau macar lunile anterioare pe dl Oprea sa parcurga orasul sa se implice, si probleme erau multe, multe, asfaltari, drumuri stricate, problema tonetelor, problemele taximetristilor, praful din oras, multe.

Legat de ce a zis Valy Greavu e normal ca atunci cand vine un primar nou sau un premier nou sa schimbe toti directorii.

onciu spunea...

De ce faci omul marlan,domnule?Nu-ti este rusine? Chiar asa de josnici am ajuns?Este destul de regretabil ca exista astfel de specimene umane.

garzanti spunea...

Nu l-am facut marlan, e un nick asa vb multa lume pe strada Dan Marlan, gigi, nikki, gigi robinet, mitica oprea, ar trebui sa urmaresti toate posturile de pe toate blog-urile si sa corectezi. Oricum specilizarea lui e in pierdut alegerile.