22 iunie 2008

Pana la urma, ce obiectiv are Poli Iasi in noul campionat?

Pentru Romania, europenele s-au incheiat, asa ca in saptamanile care vin se va vorbi tot mai mult despre campionatul intern. Se vor inventa conflicte, iar sefii de cluburi vor iesi iarasi in fata, rostind replici spumoase pentru peluza. Asa ca actorii principali vor fi multumiti: oamenii de fotbal ca sunt mediatizati, iar presa ca are subiecte.

Nici la Iasi lucrurile nu vor sta altfel. Ma intreb insa ce va face Poli Iasi in campionatul viitor? CE OBIECTIV AVEM? Daca e sa ne luam dupa boss-ul Sorin Boca, ne asteapta locurile 1-8. Mult mai realist pare sa fie sugubatul Ionut Popa, care vede mai bine lucrurile de pe marginea gazonului: „Vrem salvarea de la retrogradare”.

Tind sa cred ca Iasul nu va avea probleme cu retrogradarea, dar nici nu va ocupa vreunul din locurile fruntase, pentru ca e nevoie de timp ca sa scoti capul in Europa.

Intrebare: De ce mai dau iesenii bani pentru fotbal (prin Consiliul Local), daca scopul final este doar evitarea ultimelor 4 locuri? Poate noul Consiliu va incepe o discutie serioasa despre finantarea non-performantei in Copou. Iar cineva va ajunge la concluzia ca nu poti avea rezultate de exceptie din bani publici, ci cu un patron adevarat, care sa bage adanc mana in buzunar, dar care sa ceara si rezultate.

2 comentarii:

Aty Alexandru Mihai spunea...

Cu siguranta obiectivul pe sezonul viitor va fi salvarea de la retrogradare, se vehiculeaza bugele de 5 milioane si sume de transferuri, dar sunt doar vorbe goale.
Pai parca aveam investitori, unde sunt cei 3 acum cand este vorba de dat bani?

quin spunea...

pina la urma poli reprez o masa de manevra electorala pe bani publici. iar cind se discuta de competente printre cei ce sustineau echipa pe bani, raspunsul lui nichita era de gen "asta e al meu, nu al tau", deci mi se pare normala reticenta lor de a mai da ceva.
deci sub acelasi manager nechita situatia celor de la poli o putem compara cu iasiul.