04 iunie 2008

Fenechiu clarifica pozitia PNL: pro-Nichita

In seara asta, la emisiunea «Linia Intai» de pe Tele M, Relu Fenechiu a transat problema aliantelor la nivel local. Chiar daca n-a spus direct ca intelegerea cu PSD exista, a dat de inteles ca totul e deja rezolvat.

„Intre cele doua rele, Nichita si Oprea, aleg raul cel mai mic, adica Nichita”, a spus seful liberalilor ieseni.

Fenechiu a spus ca nu va merge la vot, insa indemnul sau pentru liberalii de rand e limpede. Daca mai adaugam si declaratia scapata azi de Simirad ca discutiile cu PNL au si inceput si ca la CJ un vice va fi un membru liberal, atunci tabloul este complet.
Ma intreb insa daca si pentru niste liberali precum Marius Danga (plus toti tinerii liberali care au tras din greu pentru Adomnitei), Anghel Ficu, Liviu Bratescu, Marius Bojor si altii din PNL, Nichita reprezinta raul cel mai mic. Sau nu conteaza dreapta, nici stanga, ci doar „mofturile” unor politicieni care se ghideaza dupa propriile interese?

3 comentarii:

Marius Bojor spunea...

Daca vorbim de doctrine si de spectre politice, PD-L este singurul partid din lume care a parasit grupul socialistilor pentru a se alatura popularilor. Pe de alta parte, dl. Nichita a plecat de la PD. Cat despre raul mai mic... cred ca dl. Fenechiu se referea la inaltime: mici si rai, care va sa zica. Am sa merg la vot, indiferent de "rauleanul" cu care va vota domnul Fenechiu;) Cat despre mesajul catre simpatizantii liberali, cred ca ar trebuit unul de nesustinere a niciunuia dintre cei doi candidati. Dorind sa arate ca nu il sustine sub nici o forma pe dl. Oprea, dl. Fenechiu a facut respectiva afirmatie, care cred ca nu trebuia facuta.

silviu labes spunea...

MI se pare aici foarte nimerit un comentariu de pe blogul meu, care a fost un fel de prevestire a acesti situatii. Florine, imi permit sa il public si pe blogul tau, sper sa nu o iei drept "reclama mascata" a blogului meu:)

07 mai 2008
Inceput de alegeri

E destul de stranie aceasta campanie electorala 2008. Stranie datorita unei confuzii generale in privinta principiilor vehiculate de partidele politice. In emisiunea mea Gazeta de perete de la TV BIT am atins chiar nu demult problema aceasta a cameleonismului ideologic. Se pare ca s-a decantat de citiva ani in Romania politica un fenomen ciudat: un slalom al partidelor politice pe esichier, printre concepte, fiind vizat la un moment dat un anumit spatiu ideologic, indiferent de originea acestora. Am vazut tendinte liberale la social-democrati, accese populare la democrati si alunecari social-democrate la liberali. Asta denota faptul ca partidele nu au gestionari de idei, oameni care sa tina partidul in afara devierilor. Probabil ca nici nu sunt dorite astfel de atitudini de disciplina ideologica pentru ca toate conceptiile par a se topi intr-o platforma tehnocrata. Practic, actiunile, mai ales ale acelora care ajung la guvernare se muleaza pe interesele oligarhice. Ar fi interesante studii pe aceasta tema care ar duce cu siguranta la intocmirea unei harti politice ce ar releva stranietatea conceptuala a partidelor existente in acest moment ion Romania. Cert este ca aceasta situatie este in detrimentul electoratului care, devenit extrem de derutat, nu pare sa mai poata avea optiuni altfel decit confuze.

onciu spunea...

Nu ma mira comentariile si atitudinea acestui individ cu numele Fenechiu.Ramane de vazut daca membrii PNL vor tine sau nu seama de indemnurile MARELUI LIDER NATIONAL RELU FENECHIU.Se pare ca oamenii vor vota dupa propria constiinta si nu dupa indemnurile sefului lor.Observ ca si noul presedinte al CJ Iasi,Excelenta-Sa Simirad,tot de liberali vrea sa se apropie.Nu se stie oare ca Simirad a fost ajutat sa intre la primaria Iasi,de catre taranisti,care sant fratii liberalilor? Si nu se mai stie oare ca Simirad a fost si a ramas un mare fan al monarhiei in Romania? Uite la cine s-au repezit iesenii si cei din judetul Iasi sa aleaga in functia de presedinte al CJ Iasi.Cel putin daca alegeau pe unul mai tanar,dar asa la venerabila varsta de 67 ani?Nu stiu daca nu cumva au gresit,dar trebuie sa-l ducem in spate perioada aceasta de patru ani de zile.Poate la 72 de ani,fie n-o sa mai candideze,fie n-o sa-l mai aleaga lumea,ca n-o fi chiar asa de proasta.