27 martie 2008

A mintit Nichita in cazul Delphi?

Vestea ca firma Delphi vrea sa-si mute activitatile din Spania si Franta la Iasi a starnit bucurie printre ieseni, care au spus probabil «uite in sfarsit apar si la noi investitorii din Vest». Doar ca lucrurile nu par sa stea chiar asa. Ba deloc!
Potrivit unor informatii calde de tot, zilele urmatoare, va aparea pe piata un comunicat extrem de interesant, in care baietii de la Delphi vor nega chestia cu mutarea. Adica vor da peste cap planul lui Gigi Nichita. Nu ma intrebati daca o vor face ei sau printr-un intermediar, dar e aproape cert ca declaratia primarului a starnit ceva vorbe deloc frumoase la varful Delphi.

Daca asa se va intampla, atunci Nichita, cel care a facut anuntul, iese prost tare din afacerea asta. Azi, inclusiv Flaiser a iesit la atac, spunand ca doar el a discutat cu cei de la Delphi si nu altii (referire directa la primar). Flaiser n-a spus totusi ca nu e vorba de mutare, deci e in ofsaid si merita cartonasul galben. Dar meciul nu se intrerupe, nu pentru ca nu-s brichete suficiente in tribuna, ci pentru ca merita sa-l vedem pana la capat.

Intreaga afacere pare sa se dezumfle, iar comparatia cu Nokia de la Cluj e fortata rau de tot... Doar ca unii ies cu declaratii tari, pentru ca nu-i asa, suntem in an electoral.
Iar ca sa fie treaba si mai clara, cica Delphi nu cauta decat niscaiva terenuri pentru a-si extinde activitatea si nu pentru mutarea fabricilor din Spania si Franta la Iasi. Asteptam reactiile din zilele care vin, ca lucrurile se misca rapid. Doar suntem in an electoral!

2 comentarii:

Contribuabilul fericit spunea...

http://contribuabilulfericit.blogspot.com/2008/03/cei-de-la-delphi-sint-foc-si-para-pe.html

bettips spunea...

nu a mintit, probabil ca nu a inteles... nu avea de ce sa minta.