20 martie 2008

Raman redactor-sef la „Jurnalul de Est”

De maine, revin in functia de redactor-sef la «Jurnalul de Est», la doar 5 zile dupa ce demisia intrase in vigoare. Decizia a fost cumpanita indelung si a fost luata la insistentele patronatului. Asa ca multi dintre cei care probabil se bucurau deja (din afara ziarului) ca mi-am dat demisia, s-au bucurat degeaba.

Voi continua sa acopar (in masura in care voi mai avea timp) si partea de politica locala). Plus „Jurnalul Politic”, plus blogul, evident.

5 comentarii:

Succession Spoilers spunea...

Felicitari. Este o veste buna si un semn de - totusi - sanatate a presei locale iesene. Plecarile bruste si inexplicabile in an electoral in general nu dau bine.

Paul spunea...

subscriu in totalitate afirmatiei lui cosmin.

DANGA Marius spunea...

Felicitari Florine pentru decizie.

Daniel Matasaru spunea...

Bun asha!

f zamfirescu spunea...

Pentru Fredina:
Fredina,
Studentii din anii I si II (ba chiar si din anul III) te divinizeaza,
pt. ca esti singura (alaturi de Alex. Cuza, din anul I) care a avut curajul sa vorbeasca deschis despre incompetenta, mafiotismul si impostura lui Daniel Condurache, care maculeaza, cumpara, ciordeste, inghite si pacaleste tot ce-i in jur,
dar mai ales Jurnalismul iesean, care, fara aceasta pegra Balos-peceristo-securista s-ar dezvolta frumos si curat. Poate.
"Omul" asta, boeru, cum il stiu securistii, masonii si serviciile actuale (ca-i acoperit, nu numai de Oprea si Hoisie) a murdarit totul in jurul sau, chiar si pe Hoisie-turnatorul, chiar si pe catindatul Oprea-afaceristul, iubitor de Sabin Balasa (pe banii nostri, ca si Ceausescu) , asitenti, secretare, paznici si femei de serviciu.
A mai adus-o la facultate chiar pe femeia de serviciu Mihaela Berneaga, care, la 26 de ani,
cind colegii ei absoveau a doua facultate, intra, ultima pe lista, la Jurnalism. Atunci, fiind primul an de Jurnalism la Iasi, au fost 42 de candidati inscrisi pe 40 de locuri. Cum doi s-au retras, Mihaela Silitoarea (dar nu la carte) a intrat, in sfirsit, dupa 14 examene de admitere in anul I (cu 2 copii acasa si cu un sot....faimos tot prin prostie si agresivitate primitiva)
Cu doi copii studenti si cu diploma de Bac. obtinuta la 26 de ani este cea mai batrina (matura) asistenta din Univ. "Cuza" si, la pensie, isi va da si doctoratul, ca si madam Popoviciu.

Curaj, draga Fredy, ca nu au ce sa-ti faca securistii si pupincuristii lui Condurache, in frunte cu falsa zimbareata si analfabeta crasa - Mihaela Berneaga-Osoianu, care a fost spaima redactiilor in care a lucrat, datorita turnatoriilor, imposturii si vestimentatiei de femeie de serviciu, dar nu la Columbeanu..

Cu respect,
colegul tau mai mic,
Filip


P.S.
Iarta-ma ca nu-mi dau numele intreg,
dar Berneaga e si mai spurcata si mai rea chiar si decit Condurache.
Mi-e teama de dinsa, desi zimbeste ca un cal impotent, fals, jegos si meschin. Seamana putin cu madam Ceausescu, daca respectiva nu sufera in mormint de o asa comparatie.
Este capabila de orice : de la plinsete, urlete, istericale, memorii,
birfe, intrigi, copiute la liceu si facultate (este un profesor la noi care-ti poate spune ce si cit copia berneaga la examene) etc.
Condurache este doar impostor, profitor, avar si inconstient (pt. ca se intinde mult mai mult decit ii permit pina si plapumele vecinilor, insumate), dar cucoana asta, Muhaela, de 40 de ani, virsta la care colegii ei sunt profi,,
e mai al dracului decit dracu,
este neputinta, incultura, prostia si amatorismul personificate. Tot ce atinge murdareste, mai dihai decit proful ei de "suflet".

La Europa Nova, unde a fost colega cu varul meu, Costel Busuioc, cameraman, acum la TVR,
plingea daca nu-i "intra" un material pe post, desi avea o dictie de iapa scapatata. Se ruga, cersea, ameninta, se tavalea pe jos. Colegii ei de acolo spun ca au vazut-o de mai multe ori plingind, pe motive de incompetenta.
La fel si la MBit.
Se poate lesne verifica.
Toti, dar toti de acolo o vorbesc numai si numai de "bine".
Pina la urma, a fost data afara, cu toate ca avea doi plozi acasa, de mila carora cersea, la propriu, tot felul de avantaje de la toata lumea.
Citeste-i textele pe care le-a scris la un ziar obscur, acum 11 ani, si vei vedea ca, in ciuda corecturilor din redactie, abunda de greseli si de agramatisme. A fost data si de acolo afara. Asa ca a devenit numai buna pt. a fi profesoara de Jurnalism,
sub docta expertiza a maestrului Condurache, Daniel Condurache (ca a mai fost si Val Condurache, care chiar stia sa scrie).

Dar despre madam Berneaga, faima Universitatii noastre, poate alta data, mult mai pe indelete si cu niste ingrediente mai tari decit la OTV sau cum i-o mai fi spunind.
Ma duc fuguta, ca am ore cu nespalata, care rinjeste "amabil" de-ti vine sa te urci pe pereti - bunatatea, omenoasa, academiciana noastra in devenire, cercetatoarea (cui?-in episodul urmator).

Tine-mi pumnii, Fredy, sa scap si astazi de incuiata, de nechezatul ei de iapa care nu stie sa traga decit la plug.


Hai, pa!

Daca nu era blogul tau, poate nu as fi avut nici eu curaj.
Ai sa ramii uimita cit de "iubita", "apreciata" si "respectata "
este madam berneaga-osoianu mihaela.
Aproape ca tovarasa, chiar daca ne ia de prosti si crede ca-si poate ascunde dupa chiote si incruntari brutalitatea, grosolania si analfabetismul funciar.
Este cea mai ascunsa, razbunatoare si prefacuta fiinta pe care am vazut-o in viata mea. Si am vazut destui profesori! dar asta-i doar o femeie de serviciu. Deghizata de Condurache.
Acelasi,
F.
Astazi voi fi felicitat de cel putin 40 de colegi care cu totii "o iubesc", asa cum merita ea, desi ne ia drept prosti.