28 martie 2008

Simirad, propteaua lui Nichita pentru primarie

Flaiser e extrem de suparat pe Nichita dupa decizia PSD de a merge pe mana lui Simirad, dar nu are de ales. Inclusiv cei din preajma sa incearca sa-l linisteasca, Flaiser spunand azi ca s-ar baga si la primarie, ca independent, doar sa-i strice apele lui Nichita. Urata declaratie, iar cum Gigi nu iarta, ceva ma face sa cred ca nici postul de parlamentar, promis deja, nu mai e atat de sigur.
Pana la urma, lucrurile se vor linisti, dar ma intreb cat „costa” partidul declaratiile lui Flaiser. Sau mai direct, cat va pierde PSD din acest scandal care s-a intins iata aproape doua saptamani. Se spune ca in preajma unei campanii electorale, orice fisura interna se deconteaza drastic in alegeri. Vom vedea la votul din 1 iunie, insa tandemul Nichita-Simirad ramane redutabil.

Calculul PSD e simplu: Nichita va defila cu Simirad de manuta si spera sa mai ia ceva puncte in municipiu, unde la europarlamentare, partidul s-a facut de ras (19%). Probabil ca la CJ se va merge pe principiul «fie, ce-o fi», mai ales ca nea' Costica nu-i foarte cunoscut de sateni, care atentie conteaza in proportie de peste 50 la suta la stabilirea rezultatului final. Pentru Nichita, miza e Iasul, pentru ca pierderea primariei va duce aproape sigur la pierderea controlului filialei PSD. Iar dusmanul asteapta momentul prielnic pentru a reveni la butoanele organizatiei.

Deja avem doua perechi: Oprea-Carlan si Nichita-Simirad. Ramane doar sa vedem ce va face PNL-ul (pe 5 aprilie se anunta candidatul la CJ!) si ce strategie isi va face Irina Schrotter in conditiile astea.

2 comentarii:

Contribuabilul fericit spunea...

Dl.Ghetau, inclin sa cred ca valorile orasului Iasi au disparut. Spun asta uitindu-ma la judetele in care s-au nascut candidatii din 2008: Nichita si Simirad (Botosani), Carlan (P. Neamt) - Oprea (Prahova), Adomnitei (Suceava) - Fenechiu??? (Bacau).

florin ghetau spunea...

interesanta remarca... cam putini ieseni intr-adevar. Am eu o vorba: a trebuit sa venim noi de prin alte zari ca sa punem umarul la dezvoltrea Iasului. Cam comunista remarca, dar asta e adevarul.