21 martie 2008

Va fi si batalia consultantilor politici

Banuiam ca va fi cea mai interesanta campanie electorala din ultimii ani la Iasi, insa ultimele miscari pe piata consultantilor politici ma face sa cred ca va fi si cea mai spectaculoasa.
Dumitru Oprea lucreaza cu Felix Tataru de la GMP (omul care i-a adus doar victorii lui Basescu in ultimele campanii). Tataru e omul actiunii, joaca direct si inoveaza pe centimetru patrat. Ramane de vazut daca va reusi sa croiasca o strategie castigatoare pentru Oprea si sa-i lipeasca „eticheta” potrivita.

Irina Schrotter se lauda ca e sfatuita de Adriana Saftoiu (o alta „cunostinta” a lui Basescu), din echipa sa facand parte si Nicoleta Savin, fost jurnalist iesean, care a acumulat destula experienta in presa centrala (EVZ, Romania Libera, BBC).

Din tabara PNL vin vesti la fel de interesante, Adomnitei fiind pe punctul de a fi consiliat de Adriana Saftoiu, dupa cum se aude prin Bucuresti. Daca e adevarat, zau ca nu pricep cum poti sfatui 2 candidati in acelasi timp (sau poate familia Saftoiu a fost ademenita de forta financiara a liberalilor care i-au oferit un pachet consistent de candidati PNL din intreaga tara).
In orice caz, sotii Saftoiu stiu ce-i aia politica, si au destula experienta pentru a urca un candidat. Spre deosebire de Felix Tataru, Adriana Saftoiu e omul analizelor, a reactiilor mai degraba decat al atacului. Dar probabil ca nu vor lipsi loviturile impotriva adversarilor.

Ramane descoperit Gheorghe Nichita, care probabil nu si-a inchipuit ca „dracul” de consultant va fi atat de negru. Deocamdata, din tabara PSD nu se aude mare lucru, insa exista informatii ca se pregatesc si aici mutari spectaculoase (nu neaparat pe consultanta, in alte zone!).
Ma intreb insa cine consiliaza „aripa” Solcanu din PSD Iasi, pentru ca pana acum baietii anti-Nichita din partid si-au jucat perfect cartea.

Va fi cu siguranta un razboi intre candidati, dar si intre consultantii acestora. Si pot spune ca pentru prima oara in ultimii ani, la Iasi cel putin, campania electorala va conta enorm in stabilirea castigatorului. Pentru ca poate scoate nehotaratii din casa (5-7 la suta in plus la vot poate fi decisiv) si poate bascula voturi intre candidatii din zona dreptei.

Niciun comentariu: