13 martie 2008

Tatal lui Costel sau bucuria retinuta de parinte

Am vorbit azi dimineata la Tomesti, cu parintii lui Costel, eroul de pe taram spaniol. Sau dupa cum zic unii ambasadorul Romaniei la Madrid.
Provenit dintr-o familie saraca, Costel a plecat de acasa la 14 ani, iar de atunci n-a mai venit sa-si vada parintii. Urmele nu s-au sters, iar asta am remarcat din discutia cu tatal lui Costel, Constantin Busuioc. Omul s-a bucurat, dar parca nu era bucuria fireasca a unui parinte in astfel de momente.

„Am fost bucurosi, ca orice parinte care isi revede copilul. Am vorbit cu el in ultimele saptamani si l-am incurajat. Sotia a plans aseara. In sat, emisiunea de pe Realitatea n-a avut audienta de la Ghilad. Il asteptam acasa, dar nu stiu cand va veni”, au fost vorbele smulse cu clestele de la tatal celui poreclit Pavarotti.

Obosit, deranjat de ziaristi sau ceva ascuns intr-o relatie nu tocmai grozava cu propriul fiu? Declaratia lui Constantin Busuioc parca n-a fost intreaga. Ceva ciuntit si oarecum protocolar.
In orice caz, victoria lui Costel ramane ca o medalie la o olimpiada. Spania l-a urmarit si ii pregateste probabil o cariera de exceptie in muzica. Ceea ce in Romania nu i s-ar fi oferit niciodata. Iar in Tomesti era ingropat probabil in cenusiul unei localitati in care varfurile sunt retezate din fasa. Nu din vina autoritatilor locale, ci a unui sistem care functioneaza invers acelor de ceasornic.
Romania nu stie sa-si cultive valorile. Ma tem ca nu stie nici macar sa si le desopere.

3 comentarii:

circotasul spunea...

Stimate domn Gehtau
Pentru un cititor neavizat e foarte interesant cometraiul referitor la trimful lui Costel Busuioc si mai ales declaratia tatalui. Sinteti absolut convins si puteti jura cu mina pe inima ca persoanl ati vorbit cu tatal lui Costel ?
Stiti macar unde este casa batrinilor ? Stiti cit trebuie mers pe jos pentru a a ajunge acolo. Cit despre o convorbire telefonica sint absolut convins ca nu a fost posibila. Stiti macar faptul ca acolo la acea casa vai de ea, ascunsa la marginea satului ()apropo stiti numele satului ?)nici nu este curent electric ?
E simplu sa faci cometraii pe baza informatiilor culese de pe fluxuri de stiri, site de stiri locale informatii auzite de la colegi care se documeteaza tot dupa ureche.
PS. Apropo. In stierea de ieri difuzata pe Mediafax sub semnatura d-voatra se spune ca bebelusul de 500 de grame este cel mai mic nascut la Maternitatea "Cuza Voda' din Iasi. Total eronat. Ati preluat stirea d pe BIT unde a fost data inexact. In 2007 dar si mai inainte au fost prematuri e 300 sau 400 si ceva de grame. Mai multa atentie la documentare cred ca nu ar strica sau macar o verificare minimala a stirilor preluate din alte surse.
Nu credeati ca asa ar fi normal din pdv jurnalistuic si din respect pentru ceilalti jurnalisti din iasi
Un coleg de breasla care stie ce spune
Cu respect

florin ghetau spunea...

stimate carcotas va astept la redactie pentru a va da nr. de mobil al tatalui lui Costel.

circotasul spunea...

Ma scuzati daca am indraznit sa pun la indoiala veridicitatea celor publicate pe blog. Oricum nu m-ati convins ca stiti in amanunt povestea lui Costel Busuioc. Stiti unde se afal in prezent unul din fratii sai, in virsta de 25 de ani ? va spun eu in Strada Dr. Vicol nr.10, pentru furt si tilharie.
Dar referitor la stirea e ieri de ce nu recunoasteti ca ati prelaut stirea fara sa o verificati ?
Pacat sinteti unul din cei mai vechi si respectati jurnalisti din iasi, cel putin de catre subsemnatul insa mi se pare sa faceti greseli elementare. Asta e parerea mea si cred ca desi nu vreti sa ecunoasteti am dreptate in mare parte.
Cu deosebit respect
acelasi