28 martie 2008

Vantu, o noua miscare inteligenta. A luat Telesport

„Mogulul” mai da o lovitura pe piata media. Chiar azi, Realitatea a anuntat preluarea postului Telesport. Adica exact canalul care in prezent are in mana drepturile de televizare pentru prima liga de fotbal. Asta e miza afacerii, pentru ca fotbalul aduce audienta, iar audienta aduce influenta si implicit bani.

Totul pica la momentul potrivit, pentru ca in urmatoarele saptamani se va decide cine va cumpara „pachetul” Ligii I pentru urmatoarele trei sezoane. Iar sumele care se vehiculeaza sunt ametitoare, vreo 75 de milioane euro, adica 25 de milioane pentru un sezon. Cu alte cuvinte peste un an sau doi, Poli Iasi poate primi doar din transmisiile TV vreo 2 milioane de euro pe an, daca reuseste o clasare onorabila (pe la jumatatea clasamentului).
Tinta e clara: Vantu (Realitatea) vrea sa rada Doganul (Kanal D e dispus la randu-i sa bage adanc mana in buzunar), sa ia probabil primele 2-3 optiuni din fiecare etapa, iar firimiturile sa le imparta celor mici si neajutorati. Iar argumentul lui Vantu va fi zdrobitor: «am canal de sport si mai pun ceva pe masa, adica banii».

Nu este exclus ca inclusiv Realitatea sa transmita meciul tare al etapei, cu tot taraboiul de rigoare duminica seara, pentru ca baietii stiu cum sa „imbrace” un meci pentru a spori audienta. Daca in politica lucrurile se misca greu, pe piata media, transferurile sau fuziunile se petrec rapid, fara prea multa vorbarie. Mai ales cand vine vorba de Vantu, care tace si face. Eu unul il admir pentru asta!

Un comentariu:

LaMultiAniMinu spunea...

Maine ar putea fi prea tarziu...

Tu ce ai sa-i spui?

http://lamultianiminu.blogspot.com/