14 martie 2008

Schrotter isi arata coltii, atacandu-l pe Oprea

Faptul ca nu Nichita e principalul adversar al Modistei, ci Oprea, nu mai e un secret pentru nimeni. Dupa ce l-a sustinut frenetic pe Nichita in 2004, Schrotter a uitat declaratiile de dragoste si a trecut la atacuri necrutatoare impotriva acestuia. Istoria pare sa se repete si in 2008, intr-un alt plan si cu alt personaj.
Toamna trecuta, Schrotter participa (era pe scena langa Flutur) la lansarea lui Oprea pentru europarlamentare, dar dintr-o data Schrotter nu-l mai vede cu ochi buni pe fostul rector de la „Cuza”.
Azi, pe blogul Irinei Schrotter apare un atac, firesc pana la urma, impotriva barbatilor din politica ieseana (Adomnitei, Oprea, Nichita).
Modista e nemultumita insa ca Oprea isi ia doar concediu din Parlamentul European pe perioada campaniei pentru Primarie si nu renunta cu totul la acest post.

E clar ca in batalia pentru locul doi sansele cele mai mari le are Oprea. Dupa ce a tintit in Nichita, staff-ul Modistei isi da seama ca trebuie sa ciupeasca si ceva puncte din zona PD-L pentru a accede in finala.

Iar pentru asta, iata cum zambetele din toamna trecuta la adresa lui Oprea se transforma incet-incet in tipete dusmanoase impotriva aceluiasi om. Intr-o campanie electorala e clar ca nu-ti menajezi adversarul si nu-l cruti o secunda. Dar nu poti sa lauzi azi un om, ba chiar sa participi la campania lui, iar peste cateva luni sa-l ataci, pentru ca vrei sa te cocoti intr-o functie. Pentru ca in politica asta se cheama inconsecventa!

5 comentarii:

Unknown spunea...

hai ca deja se vede ca ai ceva impotriva "modistei". mi se pare normal ca acum sa scoata coltii; si chiar daca sare la gatul lui oprea, e normal. poate tu nu faci diferenta intre oprea - omul politic si oprea - universitarul. poti sa ai tot respectul pt ce a facut la cuza (desi eu nu am) dar sa-l critici pentru ce incearca sa faca din postura de om politic.
a..inca ceva, desi cred ca o sa stergi comentariul, daca ea e modista, atunci tu esti "florin lingau". e clar ca urmaresti interesele altora cand arunci cu noroi in schrotter si altii

florin ghetau spunea...

nu. n-o sa sterg comentariul si nici n-o sa jignesc pe cei care stiu doar sa jigneasca. In cei 15 ani de presa m-am calit destul, asa ca un comentariu (fie si in asemenea termeni!) nu ma afecteaza, dar ma pune pe ganduri.

Ma tem ca altii pot fi acuzati de interese. Cat ma priveste, stai linistita, ca n-am de jucat nici o carte politica. Ai gresit adresa.

Daniel Matasaru spunea...

Mie mi se pare chiar consecventa. Doamna irina spunea in 2004 ca nu isi poate imagina orasul fara Gh. Nichita. Iar acum spune contrariul...
La domnul Oprea si-a dat seama mult mai repede ca a gresit laudandu-l... si il critica.
Nu e acelasi tipar?:P Se cheama consecventa in incosecventa :)

Paul spunea...

Bravo, Florine. Au inceput sa te viziteze si pe tine anonimii. Pentru ca o se te viziteze anonimii mai des, iti recomand sa activezi moderarea comentariilor.
Schrotter e departe de a fi femeie in politica. Ca Lady Macbeth(din tragedia lui Shakespeare), Irina a renuntat la trasaturile ei feminine pentru a-si afirma interesele inguste si obscure. Schrotter e intruchiparea perfecta a mitului androginului. Feminismul a primit un cutit in gat prin nesinceritatea lui Schrotter.
De ce te-ai apucat s-o critici pe Schrotter? Ai sa patesti ca mine...
La ce eveniment participi sambata? Ala cu PC sau ala cu PD-L?

f zamfirescu spunea...

Daniel Condurache - un baron local care activeaza in mediul universitar si in presa


F. Zamfirescu spune:
martie 9, 2008 la 3:25 pm

boieru a fost o sluga a securitatii lui ceausescu. a ramas o sluga a celor putini din vechiul regim care il au la mana cu dosare. dar in parsivenia lui a inteles ca, pentru a putea controla ceva in tara asta trebuie sa-ti creezi o retea de slugi. si asta a facut. a facut o retea de slugi din 70% din jurnalistii pe care i-a promovat si i-a cultivat la Jurnalistica proprie de la Univ. "Al. I.Cuza" : Opinia stud., Newsleter, Cuzanet, radio Nord_EST, departamentul media, care tine de Rectoratul lui Oprea..
iar chestia asta cu formatul jurnalistilor ca ar fi meritul lui e total fals. este meritul unei universitati, a unei echipe de profesori (Remus Zastroiu, Stelian Dumistracel, Florea Ioncioaia, Maria Carpov, Constantin Pricop, Virgil Cutitaru, Ovidiu Simonca, Silviu Lupescu, C. Dafinoiu, Adrian Neculau, Alexandru Zub, Gabriel Badarau s.a.) si nu in ultimul rand a materiei prime. ca daca ii dam lui boieru (Condurache) doi analfabeti, sigur nu ii desteapta. el a fost doar profitorul acestei fabrici de jurnalisti, arogandu-si meritele si strangand cascaval la greu. e doar un profitor, un fel de baron local care nu activeaza in politica ci doar in mediul universitar si in presa.