13 martie 2008

Vom avea doua meciuri politice la Iasi pe 1 iunie

Sefii de CJ vor fi alesi prin vot uninominal. Anuntul a fost facut azi de premier dupa ce PSD amenintase cu o motiune de cenzura. Disperarea lui Geoana vine ca urmare a presiunilor din teritoriu de la proprii baroni, care isi inchipuie ca vor fi alesi fara probleme pe vot uninominal. Avantajate sunt PD-L si PSD, o harta a CJ-urilor aratand ca PD-L va castiga peste 20 judete, iar PSD vreo 15. Perdantul este PNL, mai ales ca va fi vot politic. Castiga sefia CJ cel care ia mai multe voturi in judetul respectiv, fara a fi nevoie de 51% din voturi.

La Iasi vor fi asadar 2 batalii interesante, una pentru primarie si alta pentru sefia CJ. Se va merge practic in tandem.

Daca PD-L va defila cu Oprea-Carlan, Nichita inca nu si-a ales omul pentru CJ. Se zice ca va fi Simirad, care din cate auzim va fi scos la bataie si la CL si la CJ, dar si prin toamna la parlamentare. Ce va face insa Gigi Nichita cu Flaiser, in conditiile in care Lucica nu si-a luat gandul de la un nou mandat, mai ales ca va fi uninominal? Ceva probleme sunt si pe la PNL, unde Adomnitei l-ar putea avea ca si camarad la CJ pe Fenechiu sau pe Dobre, om care cunoaste bine judetul.

Iata asadar o noua provocare pentru partide, care vor trebui sa scoata oameni tari pentru a avea sanse sa castige puncte. O chestie buna a uninominalului la CJ: ies din schema intelegerile parsive pe sub masa si voturile vandute, asa cum se intampla pana acum.
Ma intreb insa ce vor face cei mici, ma refer la PC, PRM, PNG, PIN si altii. O veste nu grozava e si pentru Irina Schrotter, pentru ca uninominalul la CJ va dispersa atentia, iar tribunele se vor indrepta si inspre meciul pentru Casa Patrata.

Niciun comentariu: