18 martie 2008

Solcanu continua sahul cu Nichita si e aproape de mat

Anuntul lui Flaiser de astazi ca va candida oricum la sefia CJ e o veritabila bomba politica, care a fost clocita in laboratoare din afara sediului PSD.
„Voi candida indiferent ce spun sefii mei de partid”, zice Flaiser, ceea ce arata ca s-ar putea inscrie ca independent daca PSD nu-l va vrea.

Se stie ca la PSD Iasi, zarurile n-au fost aruncate in privinta numelui pentru CJ. S-a spus ca omul PSD va fi ales intre Simirad si Flaiser, ultimul fiind un apropiat al senatorului cel „viclean”, Ion Solcanu.

Cu alte cuvinte, Flaiser ii zice cam asa primarului Nichita: „Gigi, ori mergi pe mana mea si PSD are sanse sa castige, dar daca nu, atunci fac tot posibilul ca PSD sa piarda. Iar cel care va pierde vei fi tu pentru ca esti seful PSD Iasi”.

Meciul e fain de tot, insa cert e ca primarul Nichita e tot mai incoltit. Nu de adversari, ci chiar de oameni din propriul partid. Ar mai trebui pus la socoteala alte doua chestii intamplate recent:
- anuntul lui Anchidin (tot omul lui Solcanu!) ca ar putea candida la primarie. Mai mult, el a transmis deja ca are multe de zis despre Nichita;
- prezenta lui Solcanu la deschiderea biroului de europarlamentar al lui Oprea, un alt gest clar anti-Nichita.

Deocamdata, Solcanu i-a transmis lui Nichita cam ce-l asteapta, daca nu accepta compromisul cu aripa senatorului. Mingea e acum in curtea lui Nichita, insa tabara Solcanu pare sa nu mai aiba rabdare. Va fi remiza sau Solcanu ii da matul? Ca e aproape tare aceasta ultima varianta!

Niciun comentariu: