09 martie 2008

Ce inseamna victoria lui Astara'

- Medicinistii nu-si mai doresc clanuri, nepotism si functii impartite pe sub masa. Victoria lui Astarastoae a fost fara dubii;
- Noul rector va avea viata grea la UMF, pentru ca „familiile” nu vor ceda si vor dori sa continue ceea ce au inceput;
- Alegerea sa inseamna deja cateva puncte in plus pentru UMF in planul imaginii. Astara' va trebui totusi sa fie atent si sa refuze orice colaborare otravita;
- E o victorie care zdruncina universitatea din temelii, dupa o lunga perioada on care institutia a avut de suferit;
- Mandatul lui Astara' va fi cu siguranta bazat pe transparenta. Relatiile sale cu presa vor fi probabil in continuare extrem de bune. E omul care stie sa comunice.

De remarcat atitudinea aroganta a fostei conduceri a UMF la alegerile de sambata. Ziaristii au fost tinuti la distanta, de parca a fi fost o reuniune secreta si nu o sedinta intr-o institutie publica. Gazetarii puteau fi primiti macar in holul institutiei. Nici in al 12-lea ceas, garda veche de la UMF n-a incercat sa renunte la vechile naravuri.

In rest, ceea ce am zis saptamana trecuta despre Astarastoae ramane valabil.

Un comentariu:

Ionut Ganju spunea...

Alegerea domnului Astarastoae reprezinta in primul rand o victorie a UMF Iasi. Universitatea a fost sfasiata destul de luptele interne si de nepotisme. Va fi interesant de urmarit evolutia UMF Iasi in urmatorii 4 ani, dar cred ca noul rector va reusi sa duca la bun sfarsit ceea ce si-a propus.