31 ianuarie 2008

De ce Iasul e bun doar cand vine vorba de luat voturi?

Clujul prognozeaza investitii de 5 miliarde pana in 2010. Clujul a luat Nokia, iar mai nou aud ca si Mercedes se pregateste sa aterizeze in zona.
In acest timp Iasul bate pasul pe loc. Fabrica de ulei a inchis-o culmea tot un investitor strain, aeroport pauza, sosea de centura la fel, autostrada lui Fenechiu nici vorba.
Interesant e ca toti politicienii vin la Iasi (sau ma rog, in Moldova), stiind ca e zona unde se pot lua voturi cu gramada.
De ce a ramas Iasul de caruta? Cine e de vina? Avem de guvern ticsit cu ieseni si totodata avem un primar care e mai tare la economie decat a fost Simirad! De ce nu rasare nimic la Iasi? Ziceti si voi cine ne trage inapoi?
Vad ca si pe Dragos Voda il preocupa tema asta!

13 comentarii:

Ioana Stan spunea...

oricum genialul primar nichita a facut mai multe pentru orasul asta decat ar putea face hoprica asta al vostru.spunetii sa ramana la brusel ca sa nu iasa cu coada intre picioare dupa locale.tema de meditatie:ce se va intampla cu pdl,carlan si oprea dupa ce nichita sau shroter vor castiga alegerile?va fi parjol in moldova.vor fi desfiintate filialele din iasi si suceava.traian boc are deja pe masa un scenariu in care pdl nu castiga niciun municipiu din moldova.ieri s-au auzit niste urlete in modrogan...psd va arunca in lupta pentru locale toata masinaria lor de propaganda.doar vedeti ce gramezi de bani s-au pus la dispozitia genialului primar nichita.HAI PSD!

florin ghetau spunea...

Salutare. Mi-ar placea sa discut cu un blogger adevarat, nu cu unul (una) care desi are blog nu posteaza nimic acolo.

Ce ar fi sa ne facem cu totii cate un «blog de interes» doar asa ca sa postez diverse chestii pe la diversi cetateni!
Dezvaluie-ti identitatea si promit sa raspund punct cu punct la inteleapta tema de meditatie pe care ai lansat-o!

Inca o chestie: nu voi filtra niciodata comentariile, dar oameni buni asumati-va vorbele!

florin ghetau spunea...

si inca un lucru: nu vreau sa fiu in listele bloggerilor anonimi. Pricepi, da?

Ioana Stan spunea...

de la ce teai luat,mah?cool off!poate o sa fac cum zici.sau poate nu.in lista MEA pun pe cine vreau EU.s-a inteles???

Daniel Matasaru spunea...

:))) florine, ai incurcat-o, pe propriul tau blog. Vezi ce inseamna o femeie cu atitudine? [ca tot se poarta doamnele in conducere :d]

blogul lui Gabi spunea...

Nu esti singurul care are probleme cu anonimii astia plini de idei si cu atitudine. In fine! Asta e cu cei care stau asa pe margine si sunt filosofi si critii acerbi! Probleme de personalitate cred. Problema cu Moldova si cu saracia ei sta tot la Guvern. Spui ca am avut sau , ma rog, avem ieseni in Guvern. Imi permit sa iti fac o sugestie! Iesenii care sunt in Guvern au fost "supusii" lui Fenechiu care au avut teme clare de facut! Nu pentru ieseni s-au dus ei acolo! Ca aduceau fonduri. Degeaba se bate Adomnitei cu pumnul in piept ca a rasturnat cisterna de bani peste Iasi, atat timp cat au fost alocati prea tarziu! E ca si cum tu, in calitate de redactor sef ai aduce materialulu de deschidere dupa ce a intrat ziarul la tipar. Degeaba il mai aduci. Si la asta se mai adauga si tentatia de a baga mana in bani! E boala ce nu va trece niciodata! Ai vayut ca cu cat este mai puternica campania anti-spaga, acest flagel e din ce in ce mai puternic? De asta nu va fi zona Moldovei puternica! Si pentru ca oamenii de afaceri de aici nu sunt uniti! Asta e parerea mea!!

dragosvoda spunea...

Da, ma preocupa rau de tot !!!

florin ghetau spunea...

de ce s-o incurc Daniele?
Ca nu m-am suparat deloc, dar imi place sa discut cu oameni care isi asuma vorbele nu cu anonimi de tot felul. Da' nici nu pun frana la comentarii!

Daniel Matasaru spunea...

Glumeam, Florine!

Acuma, legat de topicul tau, cred ca principala problema a "neatractivitatii" Iasului este localizarea sa geografica [tocmai la marginea UE si a Romaniei] si lipsa unei infrastructuri adecvate transportului de marfuri[autostrada,aeroport]. Ca Iasul e bun doar cand vine vorba de voturi tine de lipsa de anvergura si de fidelitate fata de zona a oamenilor politici care au ajuns in pozitii cheie in stat, pornind de aici.

florin ghetau spunea...

Las ca vin campaniile electorale si tragem linia atunci!

Nimic n-au facut baietii astia trimisi cu grupul in Guvern!

Radeam de Cluj pe vremea lui Funar ca se fereau toti ca de ciuma, si uite acum ce vesti vin din zona...
Iar faptul ca suntem la maginea UE impunea dezvoltarea infrastructurii, nu?

Daniel Matasaru spunea...

De unde ai extras concluzia ca daca suntem la marginea UE, SE IMPUNE dezvoltarea infrastructurii? Cred ca faci o confuzie intre coridorul IV pan-european si DN Iasi-Vaslui. Baietii nu au nici-un interes in zona. Daca nu ma crezi, uita-te la orasele de pe granita poloneza, vecine cu Ucraina. Neplacut realism, nu?

florin ghetau spunea...

Pai eu nu stiu daca pentru Aeroport spre exemplu aveam nevoie de coridoare.
Dar stiu ca Aeroportul a tot fost subiect de campanie de prin 1996 incoace. Si va fi si in 2008. Ma tem ca si in 2012...

Daniel Matasaru spunea...

loool... pai degeaba ai aeroport, daca nu ai si restul. Ce faci cu toata marfa transportata la Iasi, daca nu e ok legatura cu Piatra Neamt, Vasluiul, Botosaniul, Galatiul. Sau, in sens invers, in eventualitatea ca s-ar produce masiv in judetele respective.
Si tind sa cred ca ai dreptate, va fi tema de campanie si in 2012.