18 ianuarie 2008

Intrebari la «Sondajul Primarilor»

A aparut pe blogul lui Dan Carlan si partea a doua cu sondajul CSOP.
Am cateva nelamuriri:

- Daca Gigi Nichita are 23, Oprea 22, Carlan 18, iar candidatul PNL 16, cum se explica scorul strans din turul doi (32 Oprea - 27 Nichita). Plus ca si Schrotter aduna ceva puncte...
Oprea plus Carlan face dintr-un foc 40%, inseamna ca aproape jumate din electoratul lui Carlan n-ar vota cu Oprea. Plus ca PNL are 16, iar dincolo de antipatia PNL-PDL, nu cred ca o parte dintre voturi nu s-ar duce inspre Oprea.
- Nu stiu daca exista asa ceva in sondajul CSOP, dar ar fi fost nimerit sa existe inca o intrebare in care sa fie inclusi pe rand «Oprea candidat PDL», apoi «Carlan candidat PDL». Asta pentru ca la vremea respectiva nu se stia clar cine e candidatul.
- La PNL cel mai bine sta Camelia Gavrila (care zice ca nu va candida), semn ca vor fi mari probleme in tabara Fenechiu.
- Asa cum am mai spus, finala Oprea-Nichita e deschisa oricarui rezultat. Deocamdata, Oprea pare a scapa in castigator, dar nu cred ca Nichita si-a spus ultimul cuvant.

5 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Eu cred ca poti sa adaugi intrebarea: Nu cumva "testul de toleranta la PNL" era un test de genul: "ce-ar fi daca? [si ce bine ar fi...]".

Pentru ca este iarasi evident, ca si la actiunea cu carnatii, ca acest sondaj a fost "proiectat" pentru senatorul Carlan.

florin ghetau spunea...

Pai nu stiu daca e proiectat pt Carlan. Ca am vazut ca in turul doi nu l-ar bate pe Gigi Nichita...

Paul spunea...

Mi se pare incurajator faptul ca d-l Relu Fenechiu a refuzat nominalizarea sa oficiala ca si candidat PNL pentru primarie.D-l Oprea va mai recupera un picutz o parte din electoratul de dreapta.Ramane ca si Daniel Matasaru sa continue sa scrie pe blog si sa nu faca politica oamenilor caz in care d-l Oprea ajunge la primarie din primul tur.Mai frati portocalii,bagati si voi un nenorocit care sa suga voturi de la pesedeii lui Gigi. Spalati-i bine pe Flaiser sau Tompea si poate mai iese o treaba buna.Nu va dati seama ce urlete se aud in Roznovanu cand se acceseaza blogul d-lui Carlan?E o agitatie si o teroare acolo.Trofor,Coman,Pricop si restul de agarici se tin de fusta lui Gigi si plang ca niste tanci.Lasati ca vine acusica domnul Oprea si va scoate gunoiul din Roznovanu.

Dan Carlan spunea...

Florin, ai un posibil raspuns pe blogul meu ( www.dancarlan.blogspot.com )pentru ca aici, ca si comentariu, nu stiu sa atasez jpg-ul

Cat despre "si ce bine ar fi" de la comentariul lui Daniel Matasaru, se vede treaba ca unora inca nu le-a trecut speranta dezbinarii.
Cruda dezamagire...

Iulian Micu spunea...

Candidatii PNL au 16% impreuna, adica Adomnitei si Gavrila. Candidatii PD-L ar avea, impreuna, 39%.