08 ianuarie 2008

Scenariul amanarii localelor

Se vorbeste tot mai intens la inceputul asta de an de amanarea alegerilor locale. Ei bravo! Eventual pentru toamna concomitent cu parlamentarele. Un scenariu si mai pesimist zice ca alegerile locale si generale vor avea loc tot simultan, dar abia in primavara viitoare.De altfel, daca bine ati observat, liberalii nu se agita mai deloc pe scena, lasand PDL-ul sa-si consume munitia. Ceva-ceva tot se stie prin partid, daca n-au pornit inca motoarele in 2008.
Dar care ar fi chichirezul cu simultanul politic? Simplu: PNL, dar si PSD care au ceva primari prin tara se tem ca la parlamentare baietii din teritoriu nu vor pune osul la adunat voturi, spre deosebire de pedelisti, unde Base' va incerca prin toate mijloacele sa urce partidul. Asa ca, ce si-au zis baietii in rosu, galben si albastru: hai sa crestem la generale (unde miza e guvernarea) pe spinarea primarilor care vor trudi ca robii pentru propria zestre electorala.
Amanarea localelor ar fi o premiera pentru politica de dupa 1990, toate alegerile de pana acum desfasurandu-se la timp. Mai am o prezicere: cine va amana scrutinul, de amanare va muri. Aveti alta parere?

3 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Nu cred ca are cum sa se ajunga in primavara viitoare. Se va evita suprapunerea cu superBase. Nici asta cu alegeri simultane la locale si generale nu cred ca e foarte posibila. Va dati seama ca partidele vor avea probleme in a da o oferta locala daca toti "greii" se vor axa pe candidaturi parlamentare? Si sa nu imi spuneti ca asta tine doar de PC... cate "staruri" are PDL-ul la Iasi?

florin ghetau spunea...

Daniele, ma uit la voi pe Antena3 si nu va vad prea bine. HOGEA la prezidiu la conferinta de presa. Brrr! Nasol.

Apoi am auzit candidatii pentru sefie la Congres (Cutas, Popa si Anghel). Iar nasol. Brrr!

Daniel Matasaru spunea...

Eu nu ma uit la noi, la Antena 3. Vad ca te ia cu frig :)))

Uita-te si tu pe Realitatea, sa vezi cum bate Vantul. Ce crezi, ii bate din spate sau din fata lui HOGEA? :))