25 ianuarie 2008

«Vagonul cu Vorbe» de azi din „Jurnalul de Est”

Cum publicul o cere, iar baietii de la tehno de la „Jurnalul de Est” n-o pus Vagonul pe site publicam barfele cu Unirea pe blog:

VAGONUL CU VORBE

Atatea avem de grait azi, ca nici nu stim de unde sa incepem, mai calatorilor. Normal c-am fost ieri cu Vagonul in piata, da’ nu ne-o placut deloc ce-am vazut acolo. Da’ deloc! Cand am ajuns pe campul de lupta, l-am zarit pe Basescu cu cativa domni stand alaturi. Da’ cand l-am vazut pe Fenechiu razand de unul singur la tribuna, ne-am zis in barba ca nu-i in regula cu neste calatori politici din piata. Si cand am intors capul spre puhoi, ce sa videm? Puzderie de galbeni peste tat, adusi cu jeci tot de culoarea gainii. Si dintr-odata s-o pornit un huiet galben, de credeam c-o navalit neste hoarde din cartea de istorie. Gurile lor erau asa de larg deschise, ca sa huiasca mai bine din gatlej, incat trei gaini incapeau pe acolo. Dintr-odata ne-am intors ochii spre statuie, Cuza era negru de furie si voia sa coboare de pe soclu de suparare, da’ i-am facut un semn ca nu-i decat foc de paie de o juma’ de ora. In vremea asta romanul de istorie ramasese blocat tot la capitolul hoarde. Iar Piata huia. Mai galbenilor, da de ce ati facut voi Iasul de ras? Ia spuneti! Si de ce ati pregatit indelung tata miscarea asta de tip panarama? Credeti voi ca daca ati galbenit unirea o sa faceti treaba mai hotarata la votul in care razesii sunt singuri in cabina? Pai stiti voi cata lume buna s-o indignat de treaba asta, oameni care nu-s colorati in nici o coloare? Intrunit de urgenta dupa hora care numa’ hora n-o fost, CDVN (Comitetul Director al Vagonului Nostru) a hotarat urm\toarele:
1. Nici un Vagon nu va mai circula in galben, ca sa nu arunce calatorii cu oua stracate dupa noi.
2. Vom pune sus, pe Vagon, sageti Tomahawk, astfel incat, in orice pozitie a orasului ne-am afla, sa ne putem apara de eventualele hoarde;
3. Adi Caliman, de la Studenti, va fi tinut atent sub observatie, caci din fata Casei o plecat la ora 9.00 demonstratia anti-Unire.
4. Ne cerem scuze fata de Cuza ca n-am reusit sa stapanim „fenomenul Piata Unirii“, da promitem ca n-o sa se mai intample.
5. Tariceanu sa explice de ce leul parca-i gaina, iar lefsoara noastra o scazut asa mult in ultima luna.
6. Anul viitor, sa nu prindem piceor galben in Piata decat cu aprobarea statuii.
7. Cine va rade la aniversarea de la anu’ sa fie pus sa faca sase ture de piata cu statuia in manuta.

Niciun comentariu: