26 ianuarie 2008

Schrotter cauta alegatori anti-Gigi. In zona portocalie!

In campania pentru euro-parlamentare, Irina Schrotter s-a afisat la mitingul PLD de la Casa Sindicatelor, actiune la care si-a anuntat sprijinul pentru Dumitru Oprea. La momentul respectiv, a fost o mare surpriza, dar se pare ca in politica nimic nu-i intamplator. La reuniunea cu pricina au fost prezenti Basescu si Stolojan, cu alte cuvinte vizibilitatea era maxima.

Oprea e cel mai tare, spunea atunci modista. Era primul punct al unui scenariu pe care Schrotter il bifa cu succes.
Ne amintim ca inca de atunci Oprea isi anuntase intentia de a candida la Primarie, spunand ca va intra in cursa indiferent de rezultatul din 25 noiembrie.
Intrebare care ar trebui sa le dea de gandit celor care se vor duce la vot: Pai daca sprijini un om, de ce mai candidezi, intrand astfel in concurenta cu cel pe care nu contenesti sa-l lauzi la tot pasul?

Irina Schrotter are un singur scop: detronarea lui Nichita. Dar nu pentru interesele vezi Doamne ale orasului, ci dintr-o ambitie de familie, dupa ce Nichita nu a «platit» se pare nimic pentru sprijinul modistei din 2004. «Aha, ai intrat in afaceri cu altii, las' ca o sa vezi tu pentru asta», pare a fi motto-ul dupa care actioneaza grupul Schrotter.

Irina Schrotter si cei care o sustin frenetic chiar isi imagineaza probabil ca vor castiga cursa, incurajati de pe margine de tot felul de personaje. Modista a intrat puternic in campanie, desi nu se stie nici macar data la care se tin alegerile. Mai mult, incearca sa „cumpere” bunavointa unei importante parti a presei locale. In parte, i-a reusit.

Politic, modista actioneaza sfatuita de oameni care stiu ce-i aia o campanie electorala.

Scenariul e simplu:

Electoratul e satul de politica, asa ca eticheta «independenta» se lipeste la fix.
Il ataca pe Nichita, fixand astfel adversarul, insa nu uita ca electoratul anti-Nichita e in curtea PD-L. Cum electoratul lui Oprea are aceeasi tinta (scoaterea din joc a actualului primar), modista isi da seama ca trebuie sa ciupeasca voturi de la simpatizantii pedelisti.
Asa se explica probabil aparitia Irinei la actiunea PLD, intentia fiind mai intai
identificarea sa cu portocaliul, apoi transferul de voturi spre ea dinspre zona portocalie.
Deocamdata, politicienii privesc relaxat jocul, in special cei din PD-L. Cand vor vedea insa rezultatele din sondaje s-ar putea sa nu le mai convina prietenia tacita cu Modista.

Niciun comentariu: