16 ianuarie 2008

Media nationala in an electoral

Urmaresc atent de ceva timp ce se intampla in media nationala (ziare, TV-uri). Ce observam:

1. Realitatea TV s-a intarit zdravan in ultima perioada (Ursu, Dragotescu), dar continua campania de achizitii. In prezent, postul negociaza si cu Hurezeanu, cu care deja colaboreaza, dar pe care il vrea cu totul in curtea sa. De partea cealalta, Antena 3 joaca in aceeasi formula, Cristoiu fiind singura vedeta mai cunoscuta de pe acolo. Care sunt afinitatile politice ale celor doua televiziuni nu mai e cazul s-o repet.

2. In presa scrisa, ceva se petrece la EvZ (socotit pro-Basescu), care a inchis de cateva zile regionalele, dar care a pierdut cativa oameni valorosi la centru, care au preferat lefurile de la Adevarul (gazeta lui Patriciu). Se vorbeste deja despre inca o posibila plecare, Cartianu, tot inspre ziarul lui Patriciu. Cum Hurezeanu vrea s-o taie de la Romania Libera, e clar ca nici acolo nu-i grozav. Cine castiga de aici? Cotidianul, gazeta din trustul cu Realitatea.

Transferurile nu se vor opri sigur aici. Vom mai avea probabil inca 2-3 mari surprize. Se anunta un an electoral mult mai interesant pe TV-uri ca in 2004.

Niciun comentariu: