06 ianuarie 2008

Trei variante tari pentru PNL la Primarie

Ieri am spus ca le dau o manuta de ajutor liberalilor si le spun pe cine vad drept candidat cu sanse la Primarie din randurile PNL evident. Tot ieri ziceam pe blog ca m-as bucura sa avem o competitie adevarata in 3 si nu in doi cum se pregureaza acum (Nichita si Oprea).

Asadar: Varujan Vosganian sau Mihai Razvan Ungureanu. Celelalte nume vehiculate pana acum mi se par subtiri tare, iar varianta Adomnitei sper sa fie doar o gluma.
Cum Razvan Ungureanu e greu sa fie dizlocat de la SIE, ramane varianta Vosganian. Ar fi mai un candidat tare Neculai Apostol (vehiculat la un moment si prin 2004), insa e greu de crezut ca „independentul” va defila cu liberalii.

5 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Nu cred in niciuna din cele 3 variante.
MRU nu lasa SIE in niciun caz, dl Apostol nu va candida la Primarie pentru ca domnia sa are interese in alta zona, iar pentru Varujan Vosganian o asemenea candidatura ar reprezenta un pas inapoi pt un tip care a jucat in Champions League [cel putin la aceasta varsta] si care ar avea doar de pierdut intr-o asemenea de campanie de uzura. Ca sa nu mai vorbim de structurile simple de partid, cu care domnia sa nu prea are contact.

florin ghetau spunea...

Pai asta e problema, filiala se pare nu-l vrea pe Varujan. Cat priveste pasul inapoi, eu nu vad asa lucrurile. Pai Boc la Cluj, Videanu sau chiar Basescu la un moment dat la Bucuresti ce sunt (sau au fost)?
Primarie a ajuns mai importanta decat un post de senator, ba chiar de ministru. Iar primaria unui oras ca Iasul face oricui cu ochiul. Gandeste-te doar la bugetul de peste 2-3 ani...

Daniel Matasaru spunea...

Atentie, Boc a fost un simplu deputat, derutat daca mi se permite rautatea. Videanu este dpdv politic mult sub Varujan, singurul care s-ar plia ar fi super-Base. Sa nu uitam insa ca Varujan a aspirat inclusiv la comisar european si, daca ma intrebi care va fi urmatorul sau loc de munca, il vad pe undeva pe la PE,BM,FMI,BVB,ANVM.

blogul lui Gabi spunea...

Nu stiu de ce, daca imi este permis sa intervin, dar am senzatia ca ne confruntam cu acelasi scenariu ca la desemnarea candidatului PD la Primarie, cand a fost acea introducere de nu stiu cati intermediari de catre senatorul Carlan. Si bineinteles, ca inainte de fuziunea celor doua partide, s a ajuns la nehotararea Carlan sau Oprea. Aminti ti va ca, era situatia de surpiza totala care il aducea drept candidat din partea PD pe senator. Cred ca si aici, la PNL se vehiculeaza o gramada de nume, dar finalistul va fi, "cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista", Relu Fenechiu

Blogger Mihnea spunea...

Neculai Apostol nu are motive sa fie bine vazut de PNL.