01 ianuarie 2008

Ce am vazut in noaptea de Revelion

- Oamenii au vrut sa prinda miezul noptii in strada, concertele nu i-au interesat foarte tare. Totusi, am auzit pe multi rostind numele lui Nichita
- la ora 23.30, pe Stefan cel Mare lumea misuna dinspre Centru spre Palat (inclusiv Bogdan Pascaneanu). Punctul culminant: peste 15.000 de oameni erau in strada.
- fondul sonor care insoteau laserele (ora 23.50) i-a iritat pe multi din cei prezenti. „Nichita vrea sa ne culturalizeze”, a zis hatru un tanar.
- imediat dupa focul de artificii, care a durat fix 17 minute, dar care a meritat, iesenii s-au retras din Piata Palatului.
- petardele amatorilor au fost mai putine ca in alti ani, cand era un adevarat razboi in strada.
- totusi, niste destepti lansau artificii exact langa Prefectura, unele dintre ele „pierzandu-se” exact in ferestrele Casei Patrate.
- la ora 0.00 Mitropolia era arhiplina. La ora 0,30 la moastele Sfintei Parascheva era o coada de 60 de oameni
- dupa miezul noptii, preotii au impartit gratis cozonaci sfintiti de Patriarhul Daniel.
- Concluzia: de Revelion, orasul a fost mai animat ca in alti ani. In fiecare bloc erau macar doua petreceri.
- Politic, n-a castigat nimeni. Oamenii nu s-au dus la Palat pentru ca era petrecerea lui Nichita, ci pentru ca e altceva sa intampini Anul Nou in strada si sa te bucuri cu cat mai multa lume.

2 comentarii:

Andrei spunea...

:) Revelionul oricum nu e politic. Sarbatorile Iasului nu sunt politice.

Sarbatorile din fiecare an devin politice cand oamenii din institutii reusesc sa le dea astfel de tente prin neprofesionalismul lor.

Si prin faptul ca mai toate partidele locale fac politica de guerilla si uita esentialul: ca oamenilor nu le pasa de cine conduce orasul, cine e in opozitie.

Andrei spunea...

O discutie despre revelion are loc si pe http://iasinights.ning.com